"Nu punten pakken"

Koen Schaaphok
| 13 reacties
"Nu punten pakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aankomende wedstrijd is belangrijk voor de spelers van Beerschot AC. Er wordt over een crisis op t' Kiel gesproken en alles minder dan de drie punten tegen hekkensluiter Waasland-Beveren kan de spelers alleen maar nerveuzer maken. Met uitzondering van Tomislav Mikulic.

Koen Schaaphok in Antwerpen

De Kroaat toont zich alvast verre van nerveus wanneer hij zijn visie vertelt over de sportief mindere situatie bij zijn club. “Vaak is het ook gewoon pure pech”, klinkt het. “In elke wedstrijd heb je een 50/50 kans op de overwinning en het geluk staat de laatste tijd niet echt aan onze kant. Nu zitten we dan in een slechte positie maar ik blijf vertrouwen behouden in de groep. We hebben gewoon een overwinning nodig om aan onze positieve reeks te kunnen beginnen”, aldus Mikulic.

Verrassingen

Wat denkt de verdediger over Waasland-Beveren? “Ik ken de ploeg niet. Ik weet alleen dat ze plots heel veel nieuwe spelers gehaald hebben en dat is niet altijd goed. Spelers hebben de tijd nodig om elkaar te leren kennen en een hechte groep te worden. Toch kan er nog van alles gebeuren. We spelen immers in een competitie vol verrassingen waarin iedereen van iedereen kan winnen.”

Het ziet er echter naar uit dat Waasland-Beveren best eens van Beerschot zou kunnen winnen, als je naar de recentste resultaten kijkt. “Het is best frustrerend voor ons. Ik stoor me voornamelijk aan de vele tegengoals omdat ik een verdediger ben. Ik wil echter niet teveel nadenken over het defensieve probleem en de situatie helemaal proberen te analyseren. Ik wil het oplossen op het veld”, aldus Mikulic, die zichzelf als de verantwoordelijke voor de rust ziet. “Binnen de ploeg hou ik me niet bezig met paniek. Ik wil rust, kalmte en veiligheid brengen en mijn ploegmakkers op hun gemak stellen. Alles start met een goede verdediging en als we dat kunnen verzorgen, kan alles nog.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties