chaCharleroi
lokSporting Lokeren
Datum: 03/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Lokeren neemt tegen Charleroi drie punten naar huis
Koen Schaaphok
| 0 reacties
Lokeren neemt tegen Charleroi drie punten naar huis
Foto: © SC

Vanavond ontving Sporting Charleroi in eigen huis Sporting Lokeren. De Zebra's hadden na twee overwinningen op rij een dreun gekregen van Zulte Waregem. Charleroi begon gretig aan de wedstrijd maar moest in de slotfase toch nog buigen voor Lokeren dat in de slotfase de 0-2 maakte.

De eerste helft begon met goede kansen aan beide kanten. Namens Sporting Lokeren bewees vooral Koen Persoons zich als uiterst gevaarlijk rond de zestien. Zijn pogingen belandden echter op Mandanda en naast het doel. Langs de kant van Charleroi was vooral Kaya gevaarlijk in het begin van de wedstrijd. Na een kleine tien minuten greep Milicevic plots naar de lies en moest vervangen worden door Kage.

Met het uitvallen van de middenvelder was Charleroi duidelijk de kluts even kwijt want in de 33ste minuut krijgt Patosi de bal fraai aangereikt door Harbaoui en knalt hij die fraai overhoeks binnen. Snel na het openingsdoelpunt krijgt Harbaoui ineens de kans op de 0-2 voor de voeten maar hij faalt oog in oog met Mandanda. Lokeren nam daarna wat gas terug om de tweede helft met een voorsprong te kunnen beginnen. De resterende kansen van Charleroi haalden niets meer uit.

Charleroi offensief sterk

De tweede helft begon voor Charleroi. De Waalse ploeg hield de bal goed bij en kreeg zelfs enkele kansen maar Copa bleef op post en verrichte enkele sterke reddingen. Onder meer Kaya en Rossini zagen hun kansen gestrand bij de sluitpost van Lokeren. Na een zeldzame aanval van Lokeren kreeg Saglik een goede kans in een verwarrende situatie maar de aanvaller deed er niets mee. Charleroi bleef echter aanvallen en Copa moest regelmatig in actie komen.

Mardic maakt de klus af

Het vertrouwen van de thuisploeg groeide naarmate de tweede helft vorderde en Lokeren moest regelmatig alles uit de kast halen om Badibanga en Rossini de weg naar het doel te beletten. Patosi ontving een tiental minuten voor het einde geel voor tijdrekken. De aanvaller van Lokeren wandelde op zijn gemak naar de bank voor zijn wissel en dat zinde Lardot niet. Het bleef nog even spannend tot de 82ste minuut. Harbaoui kreeg de bal nog snel bij een oprukkende Milos Maric die prompt de voorsprong verdubbelde. Die klap kwam Charleroi niet meer te boven.

Lokeren won vanavond verdiend van Charleroi. Het zag er lang naar uit dat de thuisploeg nog langszij kon komen maar het was uiteindelijk Lokeren die kort voor tijd het vonnis velde. Charleroi ziet zo geen nieuwe positieve reeks ontstaan en Lokeren doet een goede zaak in het klassement.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Ohayon Matan 80' -
Bojovic Mijusko 90' -
Satli Mourad   90' -
N'Ganga Francis 90' -
Kumedor Abraham 90' -
Diandy Cristophe 70' -
Kaya Onur 90' -
Milicevic Danijel 15' -
Badibanga Ziguy 90' -
Rossini Giuseppe 90' -
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 75' -
Gnohere Harlem 20' -
Bopp Viktor 10' -

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Taravel Jérémy 90' -
De Bock Laurens 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Leko Ivan 69' -
Saglik Enes 75' -
Patosi Ayanda  80' -
Harbaoui Hamdi A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Maric Milos 21' -
Mokulu Benjamin 15' -
Trompet Jore 10' -
Herbeleef Charleroi - Sporting Lokeren

Vooraf