Reactie Mancini: "Het is gebeurd"

Koen Schaaphok
| 16 reacties
Mancini: "Het is gebeurd"
Foto: © SC

Manchester City-trainer Roberto Mancini wist het na afloop van het duel met Ajax zeker. De kampioen van Engeland zal niet overwinteren in de Champions League. Er moest gewonnen worden van Ajax om de kansen gaaf te houden maar het werd een fel bevochten gelijkspel (2-2).

Mancini stak zijn teleurstelling na de wedstrijd niet onder stoelen of banken. “Het is gebeurd”, zei hij. “We kunnen er niets meer aan doen.” Is City daarmee na de winter niet meer in Europa te bewonderen? De strijd voor de derde plaats, die rechtstreekse kwalificatie biedt in de Europa League, is voorlopig nog open.

Wonder

Uit 4 wedstrijden hebben de Citizens slechts 2 puntjes kunnen halen. De Engelsen hebben een klein wonder nodig om Borussia Dortmund (8) en Real Madrid (7) nog in te halen, aldus HLN. Ajax van de derde plaats stoten wordt eveneens moeilijk, des te meer dankzij de loodzware wedstrijden tegen Madrid en Dortmund.

Over de wedstrijd was de Italiaan bitter. “We hebben drie doelpunten gemaakt”, doelde Mancini op het (onterecht) afgekeurde doelpunt van Sergio Agüero de 88ste minuut. “Maar we hebben ook twee domme treffers tegen gekregen. In zo'n belangrijke wedstrijd mag je nooit twee doelpunten incasseren uit hoekschoppen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties