ohlOH Leuven
kvkKV Kortrijk
Datum: 10/11/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL en Kortrijk kunnen niet scoren
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
OHL en Kortrijk kunnen niet scoren
Foto: © SC

OH Leuven - Kortrijk werd een teleurstellende wedstrijd die op een logische 0-0 eindigde. Vooral tijdens de eerste helft presteerden beide teams ondermaats. In een iets betere tweede helft waren er mogelijkheden langs beide kanten maar gescoord werd er niet.

Robby Morren in Leuven

Bij Kortrijk behield Vanhaezebrouck het vertrouwen in het elftal dat vorig weekend Lierse versloeg. Bij OHL raakten Kenny Thompson en Karel Geraerts tijdig fit zodat ook Van Geneugden geen wijzigingen moest doorvoeren.

Wie dacht een aangename eerste helft te beleven tussen twee clubs uit de top zes kwam bedrogen uit. De eerste helft had werkelijk niets te bieden. Het spel lag voortdurend stil wegens kleine overtredingen en beide ploegen grossierden in foute passes. De enige vermeldenswaardige doelpoging was een schot van Dejaegere dat Bailly in twee keer moest pakken. Met veel goede wil kunnen we ook een schot van Pouga noteren dat voorlangs ging.

Scheidsrechter
Ondertussen haalde scheidsrechter Vanbecelaere wel de woede van het thuispubliek over zich nadat hij enkele dubieuze beslissingen nam in het nadeel van OH Leuven. 'Die in't zwart is ne paljas', galmde meermaals door het stadion.

De tweede helft begon goed met een gevaarlijk schot van Dejaegere, een poging van Chuka die maar nipt naast dwarrelde en een geweldige uithaal van Ibou maar Keet redde puik met een zweefsprong. Daarna was het wachten tot minuut 67 toen Kortrijk de beste kans van de match kreeg. Oussalah dook alleen voor Bailly op maar de doelman bleef overeind en kreeg de bal op de borst.

Pouga en Ibou missen
Naarmate de wedstrijd bij een 0-0 stand vorderde nam de spanning toe. De Leuvenaars waren nog enkele keren dicht bij een doelpunt maar Ibou besloot in het zijnet en Pouga en de ingevallen Karuru trapten elk voorlangs.

In de laatste 10 minuten was vooral OHL nog enkele keren dicht bij een treffer. Pouga liet een geweldige kans liggen en Ibou mikte nog naast. Aan de overkant had Capon een tegenaanval beter moeten uitspelen.

Door deze puntendeling behouden beide ploegen voorlopig hun plaats in de top zes en blijft het verschil tussen beide teams 1 punt.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
De Roeck Jonas   90' -
Thompson Kenny   90' -
Gislason Stefan   90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Geraerts Karel 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 77' -
Ibou Sawaneh 90' -
Pouga Christian   90' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Buysens Ludovic -  
Boi Frederik -  
Ngolok Evariste -  
Karuru Ovidy 13' -
Azevedo Thomas -  
Weuts Koen -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste 90' -
Reynaud Romain   90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Mulemo Landry 90' -
De Mets Gertjan   90' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Chavarria Pablo 90' -
Oussalah Mustapha 82' -
Nfor Ernest 82' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Tambe Alassane -  
Wijns David -  
Mitrovic Stefan -  
N'Diaye Ismaïla -  
Dupuis Kévin 8'  
Capon Brecht 8'  
Herbeleef OH Leuven - KV Kortrijk

Vooraf