Reactie Booy: "Cercle hoort niet laatste te staan"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Booy: "Cercle hoort niet laatste te staan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Foeke Booy heeft zijn vuurdoop als hoofdtrainer van Cercle behoorlijk doorstaan. Na een magere eerste helft hield groen-zwart ondanks een dubbele achterstand alsnog een punt thuis tegen de Buffalo's.

Tomas Taecke in Gent

Weinig of geen verandering in een slappe eerste helft, mentale veerkracht en mentaliteit in het tweede bedrijf. Cercle toonde tegen AA Gent zijn gezicht van het hele seizoen alvorens voor het eerst in deze competitie een achterstand ongedaan te maken. Net als het merendeel van de aanwezigen in het Jan Breydelstadion zag ook Foeke Booy na de puntendeling tegen de Oost-Vlamingen wat perspectieven.

"We kwamen moeilijk op gang en er zat heel wat spanning op de ploeg", opende Booy de persbabbel. "Dat is ook logisch gezien de situatie waarin het team zich bevindt. Het openingsdoelpunt viel uit de lucht, maar dat kan gebeuren als je de kwaliteiten van Mboyo kent. Je kan er op dat moment weinig aan doen maar we stonden wel op achterstand".

"We kregen meer kansen dan hen en kenden vlak voor de pauze een goeie periode. Alleen ontbrak het laatste zetje telkens weer. Halverwege wisselden we maar meteen incasseren we een nieuw doelpunt. We geven onnodig een strafschop weg in een situatie waar we anders mee moeten omgaan. Het zijn kleine dingen maar je doet jezelf wel enorm te kort".

"Ik voerde een aanvallende wissel uit (D'Haene voor Smolders red.) en het geloof kwam terug in de ploeg. De fans gingen er ook achter staan, wat geweldig was. Dan zie je dat we een achterstand kunnen ombuigen en uiteindelijk terecht een punt thuishouden. Er zat meer in maar Padt keepte uitstekend. Zij konden op hun beurt ook wel winnen, dus we nemen dit gelijkspel wel".

"Vooral voor de moraal van dit team was deze wedstrijd uitstekend. Dit biedt perspectieven, hiermee kunnen we aan de slag. Er komen enkele moeilijke matchen aan, maar dat zullen alle resterende wedstrijden zijn. Als je vandaag naar Gent en naar ons team kijkt, dan kan je alleen maar zien dat we veel hoger kunnen staan dan deze laatste plaats", aldus Foeke Booy.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties