Jovanovic betrokken bij 46% van Anderlecht-goals

Christophe van den Boom
| 14 reacties
Jovanovic betrokken bij 46% van Anderlecht-goals
Foto: © SC

Jovanovic kent bij Anderlecht een sterk seizoen. Dat bewijzen ook de statistieken. De Serviër had een voet in 46% van de doelpunten die Paars-Wit tot nu toe maakte.

Tegen Club Brugge wist de spits zijn vijfde doelpunt van het seizoen binnen te trappen. Hij mocht aanleggen op de stip en faalde niet. Een hele opluchting, want het strafschoppencomplex lijkt daar mee van de baan. Nadien gaf hij Kljestan de kans om te scoren. Met zijn doelpunt en zijn assist komt Jovanovic aan een opmerkelijke statistiek. 

De Serviër leverde dit seizoen al elf assists af en maakte vijf doelpunten. Hij heeft dus een hand in 16 van de 35 Paars-Witte doelpunten, wat neer komt op een aandeel van zo’n 46%.

Aan het einde van dit seizoen is de Serviër einde contract. Over een mogelijke contractverlenging is nog niet onderhandeld, al heeft het bestuur laten verstaan dat ze hem langer aan zich willen binden. Of dat aan dezelfde contractvoorwaarden gaat zijn, is afhankelijk van andere factoren, zoals het winnen van de titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties