Reportage KRC Genk laat droom Elias(8) uitkomen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
KRC Genk laat droom Elias(8) uitkomen
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het was gisteren een speciale dag voor de achtjarige Elias. De jongen, die door een aangeboren gehoorafwijking geen contactsporten mag uitoefenen, mocht samen met het Genk Homeless team een wedstrijd spelen tegen de eerste ploeg van KRC Genk.

Sander De Graeve in Genk

Opmerkelijk beeld gisterochtend aan de Cristal Arena. Terwijl de eerste ploeg van Racing Genk de training afwerkt op het B-terrein, warmt de kleine Elias op het terrein ernaast op met het Homeless team.

Elias heeft een aangeboren gehoorsafwijking waardoor hij stilaan doof wordt. “Aan één oor is hij al volledig doof”, aldus de mama van Elias. “Geen enkel team wil hem verzekeren, als zijn hoofd een schok krijgt, kan hij helemaal doof worden. Geen enkel team wil dat risico lopen.”

Daardoor kan Elias dus zijn geliefde sport niet uitvoeren, behalve op een dag als gisteren. Elias mocht met het Homeless team van Genk aantreden tegen de A-ploeg van KRC Genk in een wedstrijdje van twee maal tien minuten.

Het viel op dat Elias echt wel talent heeft. We zagen zelden een achtjarige die met zoveel gemak een overstapje uitvoert. “Als ik thuis kom van m’n werk heb ik de tijd niet om m’n werkkledij uit te doen, ik moet meteen in de tuin gaan voetballen met hem”, aldus de papa van Elias.

Goal!

Dani Fernandez moest hem zelfs foutief afstoppen in de eerste helft. Penalty dus, Elias trapte hem feilloos binnen. In de tweede helft werkte hij zich voorbij een bos spelers en knalde mooi overhoeks zijn tweede goal binnen.

Het werd een dag om nooit te vergeten voor de jongen, die ook lof kreeg van Thomas Buffel: “Je ziet gewoon dat die jongen echt talent heeft, prachtig om zien.”

Morgen meer over het andere initiatief van RC Genk, het Homeless team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties