Interview Cordaro: "Hét moment om punten te pakken"

Cordaro: "Hét moment om punten te pakken"
Foto: © SC

KV Mechelen zit in een situatie dat als ze nog iets van hun seizoen willen maken er morgen gewonnen moet worden van Charleroi. Alessandro Cordaro heeft na het felbevochten punt tegen Zulte Waregem vertrouwen in een goede afloop.

Johan Walckiers in Mechelen

Met wedstrijden tegen Charleroi en Waasland-Beveren voor de boeg doet Malinwa er goed aan om het maximum van de punten te halen. Door de enorme blessurelast en de vele schorsingen staat KV immers onder zijn waarde gerangschikt. "Nog nooit meegemaakt in mijn carrière zoveel afwezigen", aldus Cordaro bij Voetbalkrant.com. "Dat is ook de reden dat ons seizoen tot nu toe niet verliep zoals we wilden of zoals het had moeten zijn."

Het verklaart enerzijds de wisselvalligheid bij Mechelen, maar anderzijds was de vechtlust zoals tegen Zulte Waregem niet altijd aanwezig. "Dat is ook waar", ontkent Cordaro niet. "Tegen Zulte Waregem hebben we met tien een goed punt gepakt. We hebben gevochten voor elkaar, in blok. Dat zag je de eerste helft tegen Anderlecht niet. In de tweede hebben we ons toen herpakt. Maar als we resultaten willen halen, moeten we negentig minuten diezelfde mentaliteit op het veld leggen."

KVM rekent nu op de tweede seizoenshelft om er nog iets van te maken. "Het is hét moment om punten te pakken. Het wordt zaterdag geen makkelijke wedstrijd tegen Charleroi, maar het is bijna van moeten. We willen minstens in die linkerkolom terechtkomen. Dan moet je zulke wedstrijden winnen. Topzes? Daar spreken we niet meer over na al het ongeluk van de laatste maanden", besloot Cordaro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties