Interview Jovanovic: "Geld is niet zo belangrijk meer"

Jovanovic: "Geld is niet zo belangrijk meer"
Foto: © SC

Elf assists en vijf doelpunten, daarmee is Milan Jovanovic betrokken bij 46 procent van de totale doelpuntenproductie van Anderlecht in de competitie. De Serviër scheert de laatste weken hoge toppen, maar zelf ziet hij weinig verschil in zijn spel.

Johan Walckiers in Anderlecht

Jovanovic dartelt de laatste weken over het veld als een jonge hinde. Acties, assists en goals. Aan zelfvertrouwen ook geen gebrek bij de middenvelder die zichzelf nog steeds als aanvaller ziet: "Ik weet dat ik een excellente speler ben", aldus een zoals altijd openhartige Jovanovic.

Milan, wat is het verschil tussen de Jovanovic van begin dit seizoen en nu?

"Eerlijk? Ik zie geen verschil. Maar het is goed dat jullie me beter vinden. Ik lees niet veel kranten, maar het maakt me gelukkig dat jullie me goed vinden, want dat is ook belangrijk."

Verrast je niveau je?

"Helemaal niet. Ik kon de volledige voorbereiding meemaken, wat vorig seizoen niet het geval was. Toen had ik goeie weken, maar ook weken waarin ik niet mijn niveau haalde. Dit seizoen ben ik van bij het begin 'happy' geweest met de manier waarop ik speelde."

Je gaat ook meer centraal lopen dan vorig seizoen.

"Ik probeer mijn plaats op het veld te vinden tijdens een match. Soms verander ik van positie als ik voel dat ik op links niet genoeg ballen krijg. Kijk, op mijn 21ste zou het belangrijk geweest zijn voor mij om centraal te spelen. Nu ik 31 ben, hou ik me daar zoveel niet meer mee bezig. Ik kan op verschillende posities spelen."

Je past tijdens een match zelf je positie aan. Spreek je daar echt niet over met de coach?

"Nooit! Hij accepteert dat omdat ik positieve zaken doe voor het team. Hij weet wat hij aan me heeft. Hij herhaalt ook steeds dat hij in mijn kwaliteiten gelooft. En hij geeft me de mogelijkheid fouten te maken, om de bal eens te verliezen. Dat is heel belangrijk, want dat geeft me vertrouwen."

Ben je een andere speler geworden sinds Standard?

"Ja, het zijn twee verschillende Jova's. Bij Standard was ik meer aanvaller dan hier."

Milan, de manager zei dat je een contractverlenging krijgt bij het halen van de titel. Wat denk jij daarover?

"Op dit moment denk ik er gewoon niet aan. Ik heb hier een geweldige tijd nu. Ik wou bij Anderlecht prijzen pakken en momenteel komen al mijn doelen uit. Ik geniet gewoon van elke dag. Het belangrijkste is dat ik voortdoe zoals ik bezig ben."

Maar is dat een extra motivatie voor jou?

"Ik ben altijd gemotiveerd. Weet je, toen ik hier tekende kon ik een contract voor drie jaar krijgen. Maar ik zei 'nee'. Ik wilde voor twee jaar tekenen. Dat toont aan dat ik in mezelf geloof. 99 procent van alle spelers op mijn leeftijd had voor drie jaar getekend. Waarom deed ik dat? Omdat ik een excellente speler ben. Ik weet dat! Jullie schrijven de ene week dat ik schitterend ben en de andere week dat ik te oud ben. Maar voor mezelf ben ik nog steeds de beste."

Maar wil je bij Anderlecht blijven?

"Anderlecht is de best georganiseerde club die ik ken. Ik krijg hier heel wat respect en vriendschap. Maar in voetbal weet je nooit."

Geld is niet meer zo'n drijfveer?

"Het is niet alleen geld meer. Ik heb tijdens mijn carrière heel wat geld verdiend. Nu zoek ik een balans."

Je zei ergens dat je vrouw beslist?

"Dat is dan verkeerd. In mijn familie beslis ik. Ik luister naar haar en ik respecteer haar mening, maar uiteindelijk ben ik het die de beslissingen neem. Dat is ook de traditie in Servië. Na mijn avontuur in Liverpool heeft zij wel een grote invloed gehad, want we misten België. We zaten daar alleen. We houden van België en wilden terug."

En als er in januari een club komt aankloppen?

"Mijn relatie met de club is meer dan een zakenrelatie. Mijn beslissing zal ik altijd in samenspraak met de voorzitter en de manager doen. Ik zeg het, in voetbal is alles mogelijk. Maar ik wil wel graag de titel pakken."

Dit weekend speel je tegen Kortrijk. Heb je rust nodig met het oog op Kortrijk?

"Nee, we zijn nu gewoon aan drie matchen in één week en deze week hadden we wat rust. Ik kan spelen."

Wat verwacht je van de match?

"Kortrijk is altijd moeilijk. Ze spelen een bizar systeem. Eentje met vijf verdedigers. Een beetje zoals Juventus en die zijn daarmee kampioen geworden."

Ken je je landgenoot Zukanovic goed?

"Ja, ik heb een goede relatie met hem. Een heel goede verdediger. Ja, hij is een speler voor Anderlecht. En dat mag je opschrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties