Reportage KRC Homeless team wint van KRC Genk

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
KRC Homeless team wint van KRC Genk
Foto: © SC

Het Genk Homeless team mocht als beloning voor de goede werking twee maal tien minuten opdraven tegen de A-ploeg van Racing Genk. Bij het Homeless team probeert men thuislozen via voetbal structuur te geven.

Sander De Graeve in Genk

Gisteren kon u hier reeds lezen hoe KRC Genk de droom van de achtjarige Elias liet uitkomen. Elias mocht het samen met het Homeless team opnemen tegen de A-ploeg van Racing Genk. Ook dit initiatief verdient een pluim.

In het KRC Homeless team spelen huidige of ex-thuislozen, personen die te maken kregen met een alcohol- of drugsverslaving, asielzoekers en personen met een illegale verblijfsstatus. "De doelstelling van het project is om voetbal te gebruiken als hefboom om de spelers sociaal te activeren", aldus Davy Vanhaen, community medewerker van KRC Genk.

Vanhaen: “Mario Been en de spelers van de A-ploeg zagen de goede werking van het Homeless team en besloten hen te belonen met een oefenmatch. Vijf spelers vonden dankzij het project intussen een nieuwe job.”

Job op eerste plaats

De ploeg wordt getraind door Mustafa Harraq, maatschappelijk werker bij het ACV: “Via het voetbal proberen we structuur in het leven van onze mensen te brengen. Let op, hun job of hun zoektocht naar een job is prioritair. Het voetbal helpt daarbij maar komt op de tweede plaats.”

“Al hebben velen vandaag verlof genomen om tegen de A-ploeg van Racing Genk te kunnen spelen, deze keer zie ik het door de vingers.” Terwijl de A-ploeg de training afwerkt warmen de spelers van het Homeless team zich op het veld ernaast op voor hun match van het jaar.

“De ploeg bestaat nu vier jaar”, aldus Davy Vanhaen. “Er wordt onder leiding van Mustafa wekelijks getraind op de terreinen van KRC Genk. Zo wordt de ploeg klaargestoomd voor de drie landelijke tornooien binnen de BelgianHomeless Cup.”

Homeless team wint

De training van Genk zit erop en de wedstrijd begint met een officiële opkomst op het veld. Het Homeless team wint uiteindelijk het partijtje met 3-2 van de A-ploeg. Beide trainers staan druk coachend naast elkaar. 

Thomas Buffel was één van de spelers die deelnam: “Dit is een geweldig initiatief. Het is goed dat de club zich op maatschappelijk vlak engageert. Er zitten ook wel wat goede spelers tussen. Het is tof om eens iets terug te kunnen doen, als het in het schema past, waarom niet?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties