Pedro: "We spelen het voetbal dat mensen willen zien"

Christophe van den Boom
| 26 reacties
Pedro: "We spelen het voetbal dat mensen willen zien"
Foto: © SC

De spelwijze van Barcelona en Spanje wordt door de tegenstanders afgeschilderd als zijnde saai, maar Pedro weerlegt dat. De aanvaller van FC Barcelona vindt dat beide teams aanvallend voetbal brengen.

Massimo Moratti, voorzitter van Inter, vertelde eerder dat de Blaugrana geen spannend voetbal brengt, vooral niet wanneer Lionel Messi afwezig is. Maar de 25-jarige Pedro blijft erbij dat hun manier van spelen het beste is voor de ploeg. 

“Het is moeilijk voor ons om te horen dat Barça en de nationale ploeg saai zijn om naar te kijken. We spelen aantrekkelijk eentijdsvoetbal. Dat willen de mensen zien”, vertelde hij aan Marca. “We hebben allemaal onze eigen mening en onze eigen appreciaties. Wij geloven in onze filosofie en denken dat het beter is om zo te spelen.”

Hij geeft toe dat het vele balbezit ook voor hen soms frustrerend is. “We weten dat we kalm moeten zijn met de bal, maar soms is het ook frustrerend. Er zijn wedstrijden die je volledig domineert en plots ben je op achtervolgen aangewezen. Dan vraag je jezelf af hoe dat mogelijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties