Figueras: "Anderlecht was slechtste match uit mijn leven"

Figueras: "Anderlecht was slechtste match uit mijn leven"
Foto: © SC

Jordi Figueras is een schim van zichzelf geworden. De Spanjaard wordt al weken afgekraakt met als toppunt de wedstrijd tegen Anderlecht waar hijzelf echt barslecht was. Met een nieuwe coach hoopt hij zichzelf terug te vinden.

"De matchen op Anderlecht en Bordeaux waren de slechtste wedstrijden uit mijn leven", bekent hij in Het Nieuwsblad. "En dan kan je niet anders dan heel kwaad zijn op jezelf. Alleen ik ben daar verantwoordelijk voor, niemand anders. Op zulke momenten ga je voor de spiegel staan. Ik bekijk en analyseer mijn wedstrijden altijd achteraf zodat ik aan mijn fouten kan werken en vertrouwen kan putten uit wat ik wel goed deed."

De kritiek in de kranten deert hem niet zoveel, maar geruchten als zou hij Leekens willen buitengewerkt hebben, dat wel. "Ja, ik las in een krant dat ik de vorige trainer gesaboteerd zou hebben. En ik las ook dat ik na de wedstrijd tegen Cercle Brugge een van de spelers was die zogenaamd de supporters niet wou groeten. Die onzin pik ik niet. Het klopt niet en dat kwetst mij. Het moet stoppen. Niemand kan onze kleedkamer verdelen, want we hebben echt een goede groep."

Figueras kan zijn mindere vorm ook verklaren. "Ik kwam barstensvol vertrouwen uit Spanje na een sterke periode bij Rayo Vallecano. De eerste maanden waren goed, dan volgde er een dipje, maar in de play-offs eindigde ik prima. Dit seizoen was een ander verhaal. Ik startte als linksachter, wat mijn positie niet is, en daar had ik geen goed gevoel bij. Ik haalde mijn rendement niet en kreeg het daardoor moeilijker. Erna volgde een reeks slechte wedstrijden van de ploeg, waardoor het vertrouwen verder slonk. Op een bepaald moment zit je zo diep met het team dat je zelf niet meer kan opstaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties