Jacob: "Praet koos voor het geld"

Christophe van den Boom
| 96 reacties
Jacob: "Praet koos voor het geld"
Foto: © SC

Gunther Jacob werd anderhalf jaar geleden aangeduid als technisch directeur van Racing Genk. In Sport/Voetbalmagazine laat hij zijn licht schijnen op de jeugdwerking van Racing en in het bijzonder Dennis Praet.

“Het is niet omdat wij werken met jeugd dat ze hun plaats cadeau krijgen”, opent Jacob in S/VM. “De spoeling wordt ook dunner natuurlijk. Onze ambitie is de top drie. Dat wil ook zeggen dat we onze beste ploeg opstellen. Maar ik ben ervan overtuigd: om een echt goede ploeg te hebben, heb je ook altijd jeugd nodig. Precies vanwege het sprankelende dat zij meebrengen.”

Dennis Praet maakte een groot deel van zijn opleiding door bij de Limburgers. In 2010 trok hij naar Anderlecht en daar lijkt hij stilaan een basisplaats te veroveren. “Dennis Praet is een toptalent. Die jongen kon van zichzelf al serieus voetballen. Ik denk dat de mensen van onze jeugdwerking fier mogen zijn op wat ze met hem hebben bereikt. Dan is het jammer dat je zo’n talentvolle jongen moet verliezen.”

“Als er wordt gezwaaid met geld wordt het moeilijk voor een club als Genk. De keuze van Praet voor Anderlecht was een financiële beslissing. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat hij doet. Wij werken met de middelen die wij hebben en proberen onze talenten hier te houden door hen een project voor te schotelen”, besluit Jacob. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties