Datum: 24/11/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Anderlecht pakt tegen Beerschot vijfde zege op rij
Anderlecht pakt tegen Beerschot vijfde zege op rij
Foto: © SC

Anderlecht gaat momenteel als een platwals door de competitie. Op het veld van Beerschot werd een vijfde zege op rij geboekt. Anderlecht kwam op achterstand, maar speelde heel dominant en zette nog voor de rust de scheve situatie recht.

Johan Walckiers in Beerschot

Anderlecht drukte Beerschot vanaf het begin weg op de eigen helft, maar dat resulteerde niet in veel doelgevaar. De thuisploeg deed het dan beter: eerst trapte François nog een gat in de lucht, maar bij de tweede mogelijkheid was het wel raak. De twee youngsters van de Ratten waren daarbij de protagonisten. Wanderson (zoon van Wamberto) zette goed voor en de 19-jarige Conor Laerenbergh, die in de ploeg stond bij afwezigheid van Veselinovic en Mununga, rondde goed af.

Beerschot plooit

Anderlecht bleef wel de wet dicteren en had een aantal goede kansen. Bruno kon een schitterende individuele actie niet afronden en Mbokani kopte een voorzet van Deschacht over. Het duurde vijfendertig minuten, maar uiteindelijk vonden de bezoekers het gaatje. Bruno was het snelst op een afgeweerde bal van Özturk en knalde snoeihard het leer de hoek in.

En nog voor de rust plooide Beerschot helemaal. Biglia trapte een vrijschop de zestien in en daar kopte Mbokani achterwaarts over Vanlangendonck. Het overwicht van Anderlecht leverde ook doelpunten op. Beerschot zat vijfenveertig minuten in een verstikkende omklemming, maar bij de keren dat ze uitbraken was het wel opletten geblazen. Zo verknoeiden Laerenbergh en Ojo nog een heel goede kans op de 2-2 en werkte Özturk zich mooi door de bezoekende defensie, maar stuitte op Proto. Maar al bij al was het zeker een verdiende voorsprong voor de Brusselaars.

Lichte penalty voor Anderlecht

En Anderlecht behield de sterke balcirculatie in de tweede helft en liep ook verder uit. Gillet ging neer na een - licht - contact met Mikulic. De rechtsachter eiste zelf de strafschop op en poeiderde gewoon staalhard rechtdoor. Als je er al twee gemist hebt dit seizoen, is dat soms wel de beste oplossing. Anderlecht had nog een tweede penalty kunnen krijgen voor hands van Brilliant, maar Vande Velde keek het door de vingers en beoordeelde het als aangeschoten bal.

Praet had de 1-4 aan de voet, maar zag Vanlangendonck een knappe save verrichtten. Die kwam er wel na een goede uitbraak van Mbokani. Vanlangendonck wierp zich eerst nog naar de bal, maar de ingevallen Iakovenko was goed gevolgd en legde beheerst de bal in het hoekje. Anderlecht pakte zijn vijfde zege op rij in de competitie.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Ojo Funso 90' -
De Decker Wim 90' -
François Guillaume 90' -
Maciel Sousa Campos Wanderson A 69' -
Wuytens Stijn 90' -
Laerenbergh Conor 90' -
  Bank G Beoordeel
Galesic Goran 21' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Biglia Lucas A 90' -
Kljestan Sacha   82' -
Praet Dennis 74' -
Bruno Massimo 74' -
Jovanovic Milan 90' -
Mbokani Dieumerci 90' -
  Bank G Beoordeel
Iakovenko Oleksandr 16' -
Canesin Fernando Matos 16' -
Kanu Rubenilson 8'  
Herbeleef Beerschot AC - Anderlecht

Vooraf