Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Freethiel
Ook Standard wint in het Waasland
Sander De Graeve

Standard won 0-2 van Waasland-Beveren na een vroege goal van Ezekiel en een late van Vainqueur. De Rouches hadden voor de rust meer doelpunten moeten maken en speelden in de tweede helft nog met vuur door nonchalant spel. In het Waasland werden vandaag geen punten thuis gehouden.

Sander De Graeve in Beveren

Glen De Boeck verraste met een 3-4-3. De coach koos voor Daniel Cruz in de spits als valse negen. Standard domineerde voor de rust. De Rouches kampeerden constant op de helft van Waasland-Beveren. De 3-4-3 van De Boeck werd zo vaak een 5-2-3.

Het overwicht van Standard leverde enkele kansen op. Coosemans moest al in de eerste minuten goed plat na een kopbal van Ezekiel. Even later was het diezelfde Ezekiel die de score kon openen voor Standard. Batshuayi raakte niet voorbij Coosemans en Ezekiel kon de bal simpel in een leeg doel deponeren.

Kansen op 0-2

Ciman, Batshuayi en Mpoku probeerden het van ver maar het was Ezekiel die nog het dichtst bij de 0-2 kwam voor Standard. Hij kon een goede vrijschop van Buzaglo net niet binnenlopen en Belhocine was goed teruggekomen als de jonge spits alleen op Coosemans ging.

Wanneer Batshuayi ook eens kon doorstomen richting Coosemans liep het pijnlijk af voor beide partijen. Coosemans dook goed in de voeten van de spits. Beide spelers kregen enkele minuten verzorging maar konden gelukkig verder.

Amper 0-1 bij rust

Waasland-Beveren kon nooit echt dreigen.Verder dan enkele voorzetten richting Lepoint kwam de thuisploeg niet. Er lag nochtans ruimte in de rug van een aanvallend Standard. Het mocht blij zijn dat het bij de rust nog maar 0-1 stond.

Hetzelfde beeld in de eerste minuten na de rust. Alleen werden de kansen niet gemist door de spitsen van Standard. Mpoku, Ezekiel en Batshuayi liepen namelijk steeds buitenspel nog voor er sprake was van kansen.

Paul José 'Nonchanlance' Mpoku

Op het uur haalde De Boeck zijn valse negen naar de kant voor zijn echte nummer negen, Barak Badash. Waasland-Beveren had intussen wel al wat corners kunnen afdwingen maar echt gevaarlijk werd het nooit. Voor het eerste schot op doel van de thuisploeg zorgde Rowell. Kawashima kon het hobbelballetje makkelijk oprapen.

Bij Standard sloop er meer en meer nonchalance in het spel. Mpoku was daar de perfecte belichaaming van. Hij vergat al eens de bal mee te nemen waardoor Waasland-Beveren kon counteren en leverde enorm stilstaande fases af.

Kansen thuisploeg

Waasland-Beveren kwam zo eindelijk in de wedstrijd. twee schoten vonden het zijnet, ééntje van Lepoint en één van de ingevallen Ladrière. Lepoint werd ook door D'Ulivo eens goed diep gestuurd. Kawashima kon zijn wankelende ploeg helpen en buiten de zestien wegtrappen. Waasland-Beveren kreeg vertrouwen, Rowell pakte zelfs uit met een Zidanneke.

De kansen leidden niet meer tot een doelpunt voor de thuisploeg. Standard had voor de rust voldoende mogelijkheden om de 0-2 te scoren. In de tweede helft nam nonchalance de bovenhand en speelde het met vuur. Het moest wachten tot de 92e minuut wanneer Vainqueur met de 0-2 alle twijfel kon wegnemen. Standard komt na de zege naast Club Brugge op de vijfde plaats.