Top & Flop: Perbet en Copa
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Top & Flop: Perbet en Copa
Foto: FG

Elke week brengt Voetbalkrant.com op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Johan Walckiers

TOP

Jérémy Perbet

Waar vind je ze nog in België? Die ouderwetse goaltjesdieven die op één of andere manier toch altijd de weg naar doel vinden? Jérémy Perbet is waarschijnlijk nog de enige in onze Jupiler League. Elf doelpunten scoorde hij met zijn twee van tegen Lierse er bij. Opmerkelijker is dat hij nog maar tien wedstrijden in de basis stond bij Bergen en in slechts twee daarvan (Standard en Gent) niet tot scoren wist te komen. In het begin van het seizoen was er wrevel tussen de club en de Fransman na de mislukte transfer, maar ondertussen heeft Scifo hem weer in de armen gesloten. En terecht! Zelfs bij een mindere match - zoals tegen Lierse - legde 'Perbut' er nog twee in.

Genk en vooral Vossen

Jelle Vossen is uitgegroeid tot de patron en de beslissende factor bij Racing Genk. Tegen Lokeren kon hij zelfs zonder maatje De Ceulaer een hattrick aantekenen. Het opportunisme van de spits doet denken aan het kampioenenjaar van Genk nu twee seizoenen geleden toen alles wat Vossen aanraakte in goud veranderde. Dat de Limburgers zelfs na de 3-3 nog de zege konden binnenhalen, getuigt van grote mentale weerbaarheid. En ook nu nog zien wij hen als grootste uitdager voor Anderlecht.

FLOP

Verdediging Club

Het is al langer het probleemkind bij blauw-zwart maar zelfs de terugkomst van enkele geblesseerden lijkt geen oplossingen te bieden. Figueras werd uit de kern geweerd en het duo Donk-Larsen aan elkaar gekoppeld, maar in de tweede helft werd de defensieve kwetsbaarheid door KV Mechelen blootgelegd. Vooral door Pedersen die zelfs na zijn gelijkmaker nog een paar kansen had op de 1-2. Invaller Stenman ging bij die gelijkmaker zelfs in de fout.

Copa

Het is ongelooflijk maar waar: Boubacar Copa heeft zijn ploeg punten gekost tegen Genk. De doelman acteerde de laatste weken op zeer hoog niveau, maar ging bij de 1-3 van Vossen zwaar in de fout. Uitgerekend in zijn 250ste wedstrijd. De Ivoriaan liet een onschuldige bal door zijn handen glippen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties