Club wil veld opnieuw aanleggen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 368 reacties
Club wil veld opnieuw aanleggen
Foto: © SC

Je kon er zaterdagavond niet naast kijken. Het veld in het Jan Breydelstadion is herschapen tot een echte akker. Doordat Club én Cercle er hun thuiswedstrijden afwerken krijgt de grasmat het extra zwaar te verduren. Club Brugge wil tijdens de winterstop het veld opnieuw aanleggen.

De grasmat ligt er nochtans amper tien maanden. In februari investeerde Club Bruggen nog 100.000 euro. Het veld is intussen opnieuw van abominabele kwaliteit. Een oplossing op lange termijn kan er pas komen als Club een nieuw stadion heeft.

Dat vindt ook Franky Demon, Brugse schepen en verantwoordelijk voor het veld van Jan Breydel. “Het kan zo niet verder. Ook het weer zit niet mee. De matchfrequentie ligt te hoog, in november werden er maar liefst acht wedstrijden op afgewerkt”, aldus Demon aan het Nieuwsblad.

“Een kunstgrasveld is een optie, maar doordat dat een heel specifieke manier van voetballen vraagt, is het aan Cercle en Club om daar een standpunt over in te nemen. Voorts kan enkel het plan van twee stadions soelaas brengen. Pas dan zal het probleem volledig van de baan zijn. Bij Club overwegen ze om tijdens de korte winterstop een nieuwe mat te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties