Reactie Bakenga: "Miste ooit nog erger"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Bakenga: "Miste ooit nog erger"
Foto: © SC

Mushagalusa Bakenga scoorde de 1-0 voor Cercle Brugge maar miste in de tweede helft onbegrijpelijk voor een leeg doel. De huurling van Club geeft toe dat hij al eens een ergere misser beging: "Dit is wel een mooie tweede."

Sander De Graeve in Brugge

Bakenga kon een pass van Uchebo voor een leeg doel niet afwerken. Hij trapte op de paal: "Ik miste ooit al eens nog erger. Ik kon toen van een meter afstand niet tot scoren komen. Deze is wel een mooie tweede."

In de eerste helft miste hij ook al een kans wanneer hij, net als bij zijn doelpunt, alleen naar de doelman van Oostende kon gaan. Die dook goed in de voeten,we vroegen Bakenga of een stiftertje met links niet mogelijk was: "Dat klopt ja, daar had ik met links moeten stiften. Ik gebruik mijn linker voorlopig enkel om op te staan." (lacht)

"Ik werk er wel dagelijks aan", aldus de spits. "In de tweede helft kap ik naar mijn rechter waardoor ik wegschuif. Toen was een knal met links ook beter. Ik heb echter geen vertrouwen in die voet en al zeker niet op zo'n veld waar de bal alle kanten op kan springen."

Het veld blijft inderdaad een probleem in Jan Breydel: "Toen ik vier jaar oud was, speelde ik in Congo op veldjes die in betere staat verkeerden. Op dit veld kan je geen goede match spelen, dat is onmogelijk."

Bakenga baalde door de late tegengoal: "Het is typisch voor ons. Het is alsof ons volledige seizoen samengevat werd in één match. Nu krijgen we een moeilijkere verplaatsing naar Oostende dan bij 2-0."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties