Cavanda door na strafschoppen in Italiaanse beker

Siena heeft bijna voor een stuntje gezorgd in de Coppa Italia. Het ging in de achtste finales pas na strafschoppen onderuit bij Lazio Roma.

Lazio staat derde in de Serie A en was aan een goede reeks bezig. Het verloor in alle competities samen al negen wedstrijden op rij niet meer. Thuis tegen de hekkensluiter uit de Serie A waren de Romeinen dan ook grote favoriet.

Maar Lazio had het zeker niet gemakkelijk. In het Stadio Olimpico hield Siena in de eerste helft gelijke tred. Iets voor het uur maakte Lorik Cana een eigen doelpunt, waardoor de bezoekers zelfs op voorsprong kwamen. Lazio deed nog zijn best om verlengingen af te dwingen, maar de stand leek op 0-1 te blijven steken. Tot Ciani in de slotminuut van de blessuretijd alsnog de gelijkmaker maakte.

In de verlengingen vielen geen doelpunten, waardoor strafschoppen over de wedstrijd moesten beslissen. Daarin was Lazio duidelijk de meer koelbloedige ploeg. Lazio ontmoet in de kwartfinales Catania.