Interview Vazquez: "Voel me klaar voor 90 minuten"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Vazquez: "Voel me klaar voor 90 minuten"
Foto: © SC

Victor Vazquez maakte tegen Bergen zijn wederoptreden na zes weken blessureleed, hij mocht na 86 minuten invallen voor Tchité en gaf meteen de assist voor de 0-2 van Lestienne. De Spaanse spelverdeler van Club Brugge liep in de wedstrijd tegen Lierse een gebroken sleutelbeen op.

Sander De Graeve in Brugge

Nu voelt de spits zich opnieuw 100%: “De conditie is goed, zes weken blessure is niet zo lang en ik kon mijn conditie onderhouden. Ik ben vooral blij dat ik er terug bij was tegen Bergen en al enkele minuten kreeg.”

Vazquez voelt zich klaar om al een volledige wedstrijd te spelen: “Als de coach me in de basis zet zal ik bewijzen dat ik daar thuishoor. Ik mis enkel nog wat matchritme maar 90 minuten moet lukken. Mijn schouder en sleutelbeen zijn helemaal in orde nu.”

Slapeloze nachten

Het was een heel lastige blessure: “De eerste nachten sliep ik amper, ik wist niet welke houding aan te nemen. Je kan ook erg weinig doen als je met zo’n sleutelbeenbreuk zit, gelukkig hielp mijn vrouw me erg goed.”

Tijdens zijn blessure nam Garrido het roer over van Leekens: “Het was natuurlijk niet ideaal dat de trainerswissel samenviel met mijn blessure. Ik had geluk dat hij me een beetje kende van mijn tijd bij Barcelona. Zijn systeem is ook geen totale stijlbreuk met dat van Leekens, al legt hij wel andere accenten.”

Geschroken van 'overbodige' spelers

Vazquez schrok wel van de spelers die naast de selectie vallen: “Als iedereen fit is moet je als coach natuurlijk keuzes maken. Ik was wel verrast dat Ivan (Trickovski), Michael (Almebäck) en Jordi (Figueras) plots niet meer in de plannen voorkwamen. Dat waren jongens die in het begin van het seizoen erg veel speelden. Dat heb je echter met concurrentie, iedereen moet zich steeds bewijzen. Iemand die zich nu bewezen heeft is Birger (Verstraete), hij speelt erg goed.”

De middenvelder kijkt erg uit naar de wedstrijd tegen Standard: “Ze legden zowat hetzelfde parcours als ons af, met ups en downs. Nu staan ze gelijk met ons. Het wordt een mooie match in een stadion waar altijd sfeer heerst. Sinds ze hun nieuwe coach hebben zie je ook dat ze meer wil tonen om te winnen, ze zijn iets agressiever.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties