Garrido: "Op de goede weg."

Nicolas Delacourt
| 39 reacties
Garrido: "Op de goede weg."
Foto: © SC

Na een anderhalve maand als coach van Club Brugge lucht Juan Carlos Garrido zijn hart aan Voetbalmagazine. Hij twijfelt er niet aan dat ze op de goede weg zitten.

Meedoen voor de prijzen

"Club Brugge is voor mij een club met traditie en geschiedenis. Een club ook die het gewoon is om titels te winnen. Dus moet je die winnersmentaliteit in de spelers pompen. Je moet hen eraan herinneren dat ze voor een grote club voetballen en dat de supporters iets verwachten van hen. Als je hier op straat rondloopt, voel je dat mensen Clubfans zijn. Beseffen dat je deel uitmaakt van een team dat veel mensen in hun hart dragen, is erg belangrijk voor mij", aldus de Spanjaard.

"Toen ik naar Brugge kwam, wist ik dat ik een grote stap zette als trainer. Omdat ik hier kan meedoen voor de prijzen. En dat is uiteindelijk wat elke professional in het voetbal wil. Ik vind ook dat Club Brugge altijd de beste spelers van België moet hebben, de beste faciliteiten, de beste mogelijkheden, de beste..."

"In 2013 wens ik Club Brugge de titel toe. Ik wil van dit Club een winnersteam maken en ons kwalificeren voor de Champions League."

Nog verbetering mogelijk

"Er zijn veel aspecten waarin we nog kunnen verbeteren. Mentaal, fysiek, technisch én tactisch moet deze ploeg nog beter worden. Club Brugge bedient de spelers op al die vlakken ook goed omdat we een technische staf hebben met een physical coach en een mental coach. In die zin werken we nu als een grote club."

Vazquez

Hoewel Garrido vaak met twee verdedigende middenvelders speelt gaat hij niet akkoord met de stelling dat hij op het middenveld de keuze moet maken tussen ofwel Vazquez ofwel Vadis.

"Ik speel met drie middenvelders en ze moeten alle drie verdedigen en aanvallen. Voor die drie posities op het middenveld heb ik Victor, Vadis, Birger, Niki, Jesper, Thibaut en Jo. Van hen staan er drie op het veld. Daarbij is het mogelijk dat we in een driehoek spelen met de punt naar voren, maar ook met de punt naar achteren. Met een nummer zes, een nummer acht en een nummer tien. Of met twee nummers zes en een acht of een tien.

"Victor is een clevere speler, hij is positioneel sterk en hij kent de spelstijl die ik wil ontwikkelen omdat hij heel zijn leven voor Barcelona gevoetbald heeft. Ik volg hem al van zijn dertien jaar, toen hij furore maakte in de jeugdteams van Barça samen met Messi, Fábregas en Piqué", besluit de ambitieuze Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties