Analyse Ferrera deed bont allegaartje samensmelten

Ferrera deed bont allegaartje samensmelten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi mag gerust bij de revelaties van het seizoen gerekend worden. Voor het seizoen gaf immers niemand een eurocent voor hun kansen, maar de Carolo's verbazen door zich boven de degradatiezone te handhaven.

De nieuwe wind onder Ferrera

Wij geven alle krediet aan Yannick Ferrera. Charleroi leek ons voor het seizoen een vogel voor de kat met al die onbekende spelers. Maar wat Ferrera op een paar maanden tijd klaargespeeld heeft - en zonder echte voorbereiding - verdient alle respect. Afgeschreven jongens als Rossini spelen weer met vertrouwen en van het samenraapsel van spelers maakte Ferrera een hecht blok dat meestal op karakter wel punten kan rapen. Nochtans was er heel wat sceptisme bij zijn aanstelling en dat dan nog laat in de voorbereiding. Ferrera lijkt echter alle goeds dat ze bij de jeugd van Anderlecht over hem vertelden, waar te maken.

Een puntenpakker in doel

Het is nogal bizar te noemen: Mandanda speelde vorig seizoen in tweede klasse reeds bij Charleroi, maar mocht toen maar één keer opdraven in veertien wedstrijden. Hij werd toen gepasseerd door Stéphane Coqu. Dit seizoen begon hij tegen KV Mechelen op de bank, maar daarna kwam hij in het team om er nooit meer uit te gaan. En dat zullen de Carolo's geweten hebben. Wij kennen zelfs enkele journalisten die Mandanda op hun puntenlijstje voor de Gouden Schoen hebben staan. Om maar te zeggen dat de broer van Frans international Steve ook een stevig balletje kan pakken.

Mentale weerbaarheid

Charleroi heeft al een paar keer een serieuze pandoering gekregen, zoals beide malen in de Waalse derby. Telkens herpakten de Carolo's zich binnen de kortste keren. Het lijkt alsof niets hen uit evenwicht kan brengen. En in de wedstrijden waarin er punten kunnen en moeten gepakt worden, geeft Charleroi telkens thuis. De mentale weerbaarheid is dus bijzonder groot.

De mening van Boudeweel: "Ferrera maakte ploeg van bont allegaartje"

"Voor mij is Charleroi toch één van de grote verrassingen. Ik ga eerlijk zeggen dat als ik voor het seizoen een prognose had moeten maken, ik ze laatste had gezet. Het is zoals bij Lierse: geen visie in de beleidskamer. Als club moet je toch een sportief plan uitschrijven en naleven. Toen ik voor de competitie hun ploeg zag, dacht ik: wat een bont allegaartje. En dan die jonge trainer. Maar hij heeft bewezen dat hij er een ploeg van kon maken. En er zitten toch enkele leuke voetballers tussen zoals die Kaya en Mandanda. Ze zullen nog moeten knokken, maar ik zie hen zich wel redden."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties