Reactie Mathijssen: "Vertrouwen moet in de hoofden van de spelers komen"

Thomas Eeckhout
| 3 reacties
Mathijssen: "Vertrouwen moet in de hoofden van de spelers komen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschottrainer Jacky Mathijssen keek met gemengde gevoelens terug op de nederlaag van zijn team tegen AA Gent. Hij zag zijn team verliezen, maar zag toch ook beterschap bij zijn troepen

Thomas Eeckhout in Gent

Jacky Mathijssen verloor met Beerschot de belangrijke wedstrijd tegen AA Gent. De Limburgse trainer van de Ratten had na de wedstrijd een dubbel gevoel. "We moeten terug naar Antwerpen zonder punten en dat is toch zuur", zo vertelde de Beerschot-trainer na de wedstrijd. "Ik vond dat we op het einde van de eerste helft de wedstrijd in handen aan het nemen waren. Toen viel het doelpunt van Mboyo. Dat doelpunt volgde na balverlies en dat was wel te vermijden, wat natuurlijk niet wegneemt dat het schot van Mboyo heel knap was."

Na de pauze kreeg het Beerschot van Mathijssen al snel een nieuwe opdoffer te verwerken in de vorm van een penalty. "De strafschop deed veel wenkbrauwen fronsen", aldus Mathijssen. "Vooral de manier waarop gaf ons dan ook veel excuses om het hoofd te laten hangen, maar dat deden we niet. We knokten ons terug in de wedstrijd, wat ons ook lukte, want we scoorden op het einde nog tegen. Ik heb mentale weerbaarheid gezien, we zijn ervoor blijven strijden en dan is het jammer dat we hier niet verder komen dan 2-1."

Jacky Mathijssen zag dus goeie dingen van zijn team en kijkt de toekomst hoopvol tegemoet. "We gaan het positieve van deze wedstrijd gebruiken om naar de thuiswedstrijd tegen racing Genk toe te leven. Hopelijk kunnen we het dan wel in punten omzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties