"Club Brugge zal in Brugge blijven"

Mathias Dumarey
| 114 reacties
"Club Brugge zal in Brugge blijven"
Foto: © SC

Vincent Mannaert, algemeen directeur van Club Brugge, zegt dat ondertussen al gesprekken zijn gevoerd met de nieuwe bewindsvoerders in Brugge. Sinds 1 januari is Renaat Landuyt (SP.a) de nieuwe burgemeester van de Breydelstad. "De bedoeling is dat we in Brugge blijven."

"We spraken al een eerste keer met de nieuwe bewindsmensen en er zullen er nog een hele reeks volgen", stelt Mannaert in SM/VM. "Die gesprekken zullen niet alleen op lokaal niveau plaatsvinden, maar ook met de Vlaamse regering. De vorige procedure, die een negatief advies kreeg van de raad van state, werd vooral op stedelijk niveau gevoerd", stelt Mannaert.

"Wij waren zeker niet verrast door het negatieve advies van de raad van state, want we wisten dat er nog een paar lacunes in het dossier zaten. Ik denk dat je dit dossier op verschillende sporen moet behandelen, ook op Vlaams niveau, gezien de verschillende bevoegdheden", gaat Mannaert verder.

De algemeen directeur van Club Brugge wil nog steeds dat er op grondgebied Brugge een nieuw stadion wordt gebouwd. "We voelen duidelijk dat de stad bereid is om mee te werken. We hebben dat ook altijd gezegd en op dat spoor zitten we nog steeds. Gesprekken met de gemeentes Aalter en Jabbeke hebben we al in jaren niet meer gehad", besluit Mannaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties