Bergen wil Chatelle houden

Thomas Eeckhout
| 4 reacties
Bergen wil Chatelle houden
Foto: © SC

Bergen doet het goed in de Jupiler Pro League. Een van de redenen daarvoor is de ervaring binnen het team van Enzo Scifo. Exponenten van die ervaring zijn Grégory Lorenzi en Thomas Chatelle.

Scifo wil Chatelle heel graag bij Bergen houden. Hij stuurde er al meermaals bij directeur-generaal Alain Lommers op aan om de optie in het contract van de 32-jarige Belg te lichten. Dat moet gebeuren voor 31 maart. Chatelle, die maar enkele maanden tijd had om Bergen te overtuigen, blijkt ondanks een schorsing en een blessure, een belangrijke pion in het team van Bergen.

Chatelle beleeft op zijn 32e een tweede jeugd. Hij doet het uitstekend met Bergen. Toch is hij niet geobsedeerd door een eventuele contractverlenging bij de Draken. "Mijn doel is niet gewijzigd", zegt de middenvelder in La Dernière Heure. "Ik wil het seizoen eindigen met sterke en evenwichtige prestaties. Iedereen moet er rekening mee houden dat niemand het zich bij Bergen kan permitteren om te dromen. Iedereen moet er zijn hoofd bijhouden."

Toch voelt Chatelle zich gelukkig bij Bergen. "Ik heb het voetbalplezier teruggevonden", zegt hij. "Ik heb hier snel mijn gevoel en mijn explosiviteit teruggevonden. Op training ben ik tijdens de sprintoefeningen nog altijd bij de beste, zoniet de beste. Daar ben ik blij om." 

Toch is er een onbekende factor in het spel. "Ik weet niet hoe mijn lichaam zal reageren op de vele inspanningen", vertelt Chatelle, die met Enzo Scifo een fan van het eerste uur als trainer heeft. "In het begin was het niet makkelijk door een schorsing en een blessure, maar nu pluk ik de vruchten van mijn trainingsarbeid, die ik nodig had om terug fit te worden." 

Chatelles ervaring is onmisbaar voor Bergen. "Ik heb de indruk dat we nog kunnen verbeteren", zegt Chatelle aan La Dernière Heure. "We moeten blijven bevestigen als we nog naar boven willen kijken. Om op topniveau te spelen moet ons niveau constant blijven. Alleen zo zie je het verschil tussen een gemiddelde en een goede ploeg. We moeten elke wedstrijd aanvatten alsof ons leven ervan afhangt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties