Interview Franck Berrier: "Mayonaise heeft gepakt"

Franck Berrier: "Mayonaise heeft gepakt"
Foto: © SC

Franck Berrier is een van de sterkhouders van Zulte Waregem. Hij nadert stilaan de dertig en geeft toe dat je dan anders over het leven nadenkt dan als je jong bent. Hij heeft het ook over de verrassend goede prestaties van Essevee.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Als je 29 bent, denk je anders over financiële zaken dan als je 20 bent. Ik leef al van het voetbal sinds mijn zestiende, toen ik naar Cannes trok. Ik voel me goed bij Zulte Waregem en heb hier nog een contract van drie jaar. Het lijkt me dan ook leuk om te blijven, al zijn er aanbiedingen die je niet kan weigeren. Een enorm aantrekkelijk financieel aanbod van gelijk waar ter wereld zal ik sowieso moeten overwegen. Er zijn vele clubs die me nog kunnen verleiden”, geeft Berrier toe.

Het succes van Zulte Waregem zou in het nadeel van de club kunnen werken naar volgend seizoen toe: “Het zou interessant zijn om alle spelers te kunnen houden, maar dat zal niet makkelijk zijn omdat sommige spelers zeker aanbiedingen zullen krijgen.”

Europees voetbal

De manier om de spelers langer aan Essevee te binden is misschien Europees spelen. “Ik hoop op Europees voetbal en dan komt er vanuit de clubleiding misschien een verbeterd contract. Sowieso is Europees spelen sinds november het nieuwe doel van ons. We wouden zo snel mogelijk in Play-off 1 raken. Dat is nu gelukt, dus nu gaan we voor Europees voetbal.”

Wat is het succesverhaal van Zulte Waregem dan? Volgens Berrier een unieke mix van jeugd en ervaren spelers: “De mayonaise heeft wonderwel gepakt. De kern waarmee ik in Standard speelde (met Witsel en Defour) was op papier beter, maar met dit Zulte Waregem halen we de beste resultaten. De jeugd kan hier veel spelen en zich zo snel ontwikkelen, onder het waakzaam oog van de meer ervaren spelers.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties