Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Guldensporenstadion
Arbeitman bezegelt het lot van Kortrijk
Christophe van den Boom

Bergen won vanavond met 0-1 op het veld van Kortrijk. Beide ploegen kregen de kansen om te scoren, maar het was uiteindelijk Arbeitman die de weg naar de netten vond.

Jérémy Sapina vierde vanavond zijn honderdste wedstrijd in eerste klasse. Mede door enkele blessures veroverde hij opnieuw een basisplaats bij de Draken. Dat was zijn eerste basisplaats sinds 17 november, toen Bergen met 1-3 won van OHL.

Bergen en Kortrijk begonnen aftastend aan de eerste helft. In de openingsminuten kregen beide ploegen een kleine kans, maar wisten niet echt doelgevaar te creëren. Tien minuten in de wedstrijd kreeg Chavarria toch de grootste kans van de eerste helft.  De Argentijn verdween in de rug van de verdediging, maar hij besloot zijn schot hoog over doel. Onbegrijpelijke misser.

Op en neer

Aan de overkant moest Darren Keet even later ook in actie komen op een poging van Jarju. De Gambiaan kreeg de bal goed mee, maar botste uiteindelijk op het Zuid-Afrikaanse sluitpost.

Het spel ging het eerste halfuur goed op en neer. Beide ploegen konden voor dreiging zorgen, maar scoren lukte niet. Ook toen Jarju uitbrak en alleen voor doel kwam, wist hij het leer niet tegen de touwen te werken.

Zo flitsend het eerste halfuur was, zo rustig was het nadien. Bergen kon niet meer uitbreken en probeerde het met enkele lange ballen. Al zal oefenmeester Enzo Scifo dat niet graag gezien hebben. Kortrijk daarentegen probeerde het met enkele combinaties, maar ook Werner werd niet meer bedreigd.

Arbeitman

Na de rust leken de Kortrijk-fans eindelijk opgewarmd en gingen ze meteen achter hun team staan. In de eerste helft duurde het een halfuur vooraleer de supporters zich lieten horen. Vreemd genoeg was het de tegenstander dat geïnspireerd raakte. Arbeitman nam de bal over van Chatelle. De Israëliër werkte zich met een mooie actie voor bij Martin en knalde het leer tegen de netten. De thuisploeg was op achtervolgen aangewezen.

Kortrijk probeerde via combinaties op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De supporters zagen dat hun team alle steun kon gebruiken en scandeerden ‘KVK’. De Kerels bleven proberen, maar meer dan een schot van Jarju lukte voorlopig niet.

Rode kaart

Twintig minuten voor het einde kwam Ntambwe met een goeie actie, maar dan deed hij iets dom. De bal wipte iets te ver van zijn voet en hij gleed hard door op De Mets. De scheidsrechter trok terecht een rode kaart en Bergen moest verder met zijn tienen. Het was al weer de achtste rode kaart van het seizoen voor de Draken.

Ondanks de numerieke minderheid kreeg Chatelle toch meteen een grote kans. Doelman Keet kwam goed uit zijn doel en weerhield zijn ploeg van een dubbele achterstand. De laatste tien minuten nam de thuisploeg het commando over, maar Werner werd niet meer bedreigd.

Kortrijk had voor deze wedstrijd al elf wedstrijd niet verloren op eigen veld. Arbeitman beëindigde die mooie reeks en haalde de zege binnen voor Bergen.