Datum: 23/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lierse wint slag op het Kiel
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lierse wint slag op het Kiel
Foto: © SC

Dolle vreugde bij Lierse dat de degradatieclash tegen Beerschot heeft gewonnen. De gok van coach Ramzy om zijn elftal op 5 plaatsen te wijzigen pakte goed uit. De partij eindigde op 1-3. Lierse telt nu 3 punten meer dan Beerschot met nog 2 wedstrijden te gaan en heeft zijn lot in eigen

Robby Morren in Antwerpen

De onrust bij Lierse vertaalde zich in de ploegopstelling. Coach Hany Ramzy ging met de grove borstel door zijn elftal. In vergelijking met vorige week bracht hij liefst vijf nieuwe spelers aan de aftrap voor deze levensbelangrijke wedstrijd. Hazurov mocht opnieuw plaatsnemen in de spits en Okka, Saidi en Aboumosalam maakten hun opwachting ook weer hun opwachting. Shebeta kwam tijdens de winterstop over naar Lierse en mocht zijn debuut maken. Bij Beerschot liet Jacky Mathijssen twee wijzigingen noteren: Van Langendonck verving de geschorste Stijnen in doel en de doelpuntenmaker van vorige week, Benito Raman, mocht aan de partij beginnen.

Beerschot kon rekenen op de steun van een bijna volgelopen stadion, lang geleden dat er zoveel sfeer op het Kiel was. Toch werd het heel stil toen Lierse de score opende en toen het op slag van rust de voorsprong nog verdubbelde. De thuisploeg schoot nochtans het best uit de startblokken en drukte Lierse op de eigen helft. Een bedrijvige Raman kwam enkele keren in de buurt van doelman Sels en er waren enkele hoekschoppen maar een goal bleef uit en Lierse herstelde stilaan het evenwicht. Er werden stevige duels uitgevochten en het spel lag vaak stil.

Verdedigers scoren voor Lierse

Lierse toonde zich bijzonder efficiënt want de eerste echte kans was onmiddellijk raak. Op het halfuur gooide Ofori de bal voor de kooi van Vanlangendonck, Swinkels kopte binnen. (0-1) Het was een zware opdoffer voor Beerschot dat aangeslagen reageerde. Het waren de Pallieters die via Claasen en een afgeweken bal van Ofori heel gevaarlijk waren. In de slotminuut van de eerste helft trapte Aboumosalam een vrije trap die iedereen in de zestien liet passeren en ook Vanlangendonck keek enkel toe hoe de bal via de paal in doel rolde. Dolle vreugde op de bank bij Lierse waar enkele spelers zich lieten verleiden tot pauselijke taferelen en de grond kusten.

Hazurov mist

Jacky Mathijssen greep in tijdens de rust en gooide Ojo en Bravo in de strijd. De tweede helft was amper op gang gefloten toen Hazurov de wedstrijd helemaal had kunnen beslissen. Hij dook alleen op voor doelman Vanlangendonck maar miste. Beerschot trok vol de kaart van de aanval. Het tweede bedrijf speelde zich bijna volledig af op de speelhelft van Lierse. Raman haalde stevig uit maar doelman Sels ging uitstekend plat. Ogunjimi en Losada mikten in het zijnet.

Even weer hoop op het Kiel

Met nog een kwartier te gaan leefde de hoop op het Kiel weer op maar die was van korte duur. Chanot kopte een hoekschop door en Benito Raman scoorde de aansluitingstreffer. Minuten later scoorde Bourabia de derde goal van de avond voor Lierse, dat voor deze partij slechts 1 keer na de winterstop had gescoord. (1-3)

Lierse laat Beerschot met nog twee wedstrijden te gaan achter zich op de voorlaatste stek. De Pallieters hebben hun lot in eigen handen maar hebben met Kortrijk en Club Brugge nog twee hele moeilijke wedstrijden. Jacky Mathijssen zal het nodige oplapwerk hebben bij Beerschot dat de komende wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Cercle moet winnen.

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Marzo Stefano 45' -
Brillant Frédéric 90' -
Chanot Maxime A   90' -
Deferm Giel 45' -
Van Acker Thibaut   90' -
Suk Joey   90' -
Raman Benito 90' -
Öztürk Alpaslan   90' -
Losada Hernan 90' -
Ogunjimi Marvin 90' -
  Bank G Beoordeel
Ojo Funso   45' -
Bravo Sanfélix Raúl 28' -
Nwanganga Kennedy 16' -

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Said Ouka Ahmed   90' -
Saïdi Karim 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Aboumosalam Ahmed 90' -
Wils Thomas     90' -
Ofori Richard A   90' -
Claasen Daylon 90' -
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed 90' -
Bourabia Rachid 85' -
Hazurov Kostadin 90' -
  Bank G Beoordeel
Annab Lens 5'  
Frans Frederic -  
El Gabas Mohamed -  
Herbeleef Beerschot AC - Lierse SK

Vooraf