staStandard
gnkKRC Genk
Datum: 24/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard en Genk scoren niet
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Standard en Genk scoren niet
Foto: © SC

Racing Genk behoudt de derde plaats in het klassement. De topper tussen Standard en Genk eindigde op een 0-0 gelijkspel nadat beide teams de kruising troffen. De Rouches konden hun veldoverwicht niet omzetten in doelpunten en eindigden met 10 na de uitsluiting van Tucudean.

Robby Morren in Luik

Racing Genk zakte fel gehavend af naar Sclessin. Coach Mario Been was er niet bij, hij was ziek. Daarnaast moesten de Limburgers het stellen zonder hun eerste drie aanvoerders: Vossen, Buffel en Simaeys waren onbeschikbaar, net als De Ceulaer. Daardoor kwamen Kara, Monrose en Croux aan de aftrap. Barda moest ook nu vrede nemen met een plaats op de bank. Bij Standard ontbrak Ezekiel. Hij was vrijdag geblesseerd geraakt op training. Cristea nam de plaats in van de geschorste Vainqueur.

Standard nam de wedstrijd van bij het begin stevig in handen en speelde heel kort op de man. Bathsuayi toonde zich een gesel voor de Genkse defensie en trof op het halfuur bijna raak. Zijn schot week af op Koulibaly en ging zo via de kruising in hoekschop. Het was lang niet de enige mogelijkheid die de roodhemden verzamelde. Köteles haalde opgelucht adem toen schoten van Ciman en Mpoku maar net naast gingen.

Na 4 minuten had Genk evengoed op voorsprong kunnen klimmen. Fernandez leverde een uitgemeten voorzet af op het hoofd van Croux maar die mikte van dichtbij recht op doelman Kawashima. Toch mochten vooral de bezoekers tevreden zijn dat het aan de rust nog 0-0 stond.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld als de eerste: de thuisploeg nam het initiatief en er kwamen van Mpoku en Cristea maar Köteles stond goed. Toch was Genk heel dicht bij de openingstreffer. Sclessin hield de adem in toen Gorius met een fantastische knal de kruising trof.

Beide coaches grepen in: Denier gooide Barda in de strijd, Rednic bracht Reza. Die laatste kon had 10 minuten voor affluiten een uitgelezen kans maar hij wachtte net iets te lang om af te drukken zodat Kara het schot kon blokkeren.

Rood Tucudean
Met nog 6 minuten te gaan moest Standard met 10 man verder na een zware tackle van Tucudean op de enkel van Koulibaly. Ref Luc Wouters haalde de rode kaart uit de achterzak. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan in de slotfase en Ciman moest nog een bal van de lijn halen maar gescoord werd er niet meer.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Kanu 90' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Cristea Adrian 80' -
Buyens Yoni   90' -
Bulot Frédéric 90' -
Buzaglo Maor 63' -
Batshuayi Michy 73' -
Mpoku Paul José 90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Diabaté Zie -  
Arslanagic Dino -  
Ajdarevic Astrit -  
Ghoochanejhad Reza 27' -
Tucudean Marius George   17' -
Seijas Luis Manuel 10' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick   90' -
Hyland Khaleem 90' -
Gorius Julien 90' -
Fernandez Dani Artola 73' -
Croux Jordy 77' -
Plet Glynor 56' -
Joseph-Monrose Steeven 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Hamalainen Brian -  
Ferreira José Nadson -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Barda Elyaniv 34' -
Ojo Kim 17' -
Limbombe Anthony 13' -
Herbeleef Standard - KRC Genk

Vooraf