Interview Vanoppen: "Onvoorstelbaar!"

Robby Morren
Robby Morren
| 135 reacties
Vanoppen: "Onvoorstelbaar!"
Foto: © SC

"Onvoorstelbaar!" Dat rolde zeker vijf keer over de lippen van Patrick Vanoppen. De nederlaag tegen Lierse is bijzonder hard aangekomen bij de voorzitter. Toch wil hij tegelijk duidelijk het signaal geven dat hij de moed niet laat zakken.

Robby Morren in Antwerpen

Het siert de voorzitter dat hij de pers niet uit de weg gaat in deze moeilijke tijden. De ontgoocheling was duidelijk af te lezen van zijn gezicht maar hij houdt de moed erin. "Alles is nog mogelijk."

"Het bestuur valt weinig te verwijten. Het zijn de jongens die het op het veld moeten doen." Toch verwijt hij ook zijn spelersgroep niets. "Zij doen hun best, we kunnen hen geen gebrek aan inzet verwijten."

"Ik ben na de wedstrijd even in de kleedkamer geweest en ik heb tegen de spelers gezegd: 'Kop op'. Ik vind niet dat we nu nog extra druk moeten gaan leggen op hun schouders." 

De laatste overwinning van Beerschot dateert al van 10 november, uitgerekend de wedstrijd in de heenronde op het veld van Lierse. Hoopgevend is die statistiek niet maar toch mogen de Beren het hoofd niet laten hangen want play-off 2 halen kan nog.

"We hebben geen keuze. We moeten het signaal aan de supporters geven dat we het hoofd niet laten hangen, ook de spelers. Alles kan nog, misschien moet de definitieve beslissing vallen op de laatste speeldag en dan kan veel afhangen van die éne bal die goed moet vallen."

"We gaan toch punten moeten pakken. Wij moeten opnieuw volle bak vooruitgaan, los van wat de andere teams doen. We moeten het nuchter bekijken: we hebben nog twee matchen om iets te doen. Dit is even een dreun op onze kop maar we moeten gas blijven geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties