Interview Mehdi Bayat: "Willen de supporters nog iets aanbieden"

Mehdi Bayat: "Willen de supporters nog iets aanbieden"
Foto: © SC

Bij Charleroi hebben ze zich nog vrij makkelijk kunnen handhaven in eerste klasse. Een prestatie die voor het seizoen door niemand verwacht werd. Bij de Carolo's gaan ze dan ook al volop het volgend seizoen voorbereiden.

Charleroi werd voor het seizoen door iedereen als een quasi certitude voor een retourticket richting tweede klasse gezien. Zeven maanden later loodste de intussen alweer opgestapte Yannick Ferrera de Zebra's naar een veilige haven. "En daarvoor zijn we Yannick dankbaar", aldus algemeen directeur Mehdi Bayat. "Maar men moet nu niet doen alsof het enkel dankzij het werk van Ferrera was dat Charleroi nog in eerste klasse zit. Heel de staff heeft daaraan meegewerkt, maar ook het bestuur, de spelers en de supporters. Yannick deed klassewerk, maar ook Luka Peruzovic mag bedankt worden. Hij heeft zeker een even groot aandeel."

Dat Charleroi voor volgend seizoen heel wat werk heeft, valt niet te ontkennen. En een situatie als in de voorbereiding wil men in het Zwarte Land niet meer meemaken. Het was toen een duiventil waarbij het een komen en gaan was van testers en aangeboden spelers. "Nee, we gaan de play-off II gebruiken om enkele jongens die tot nu toe niet veel aan de bak kwamen de kans te geven zich te laten zien", verklaart Bayat. "Daarnaast zouden we ook enkele jongens aan het werk willen zien. Dat kwam er tot nu toe niet van door de situatie."

Wel wil Charleroi de play-offs niet stiefmoederlijk behandelen. "Nee, dat zeker niet. We willen geen mal figuur staan. Het mag geen experimentenlabo worden, maar op de juiste momenten moeten er spelers ingepast worden. Zodanig dat we een idee krijgen naar wie er volgend seizoen nog zal bij zijn en wie niet. We willen onze supporters immers nog iets aanbieden", besloot Mehdi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties