Interview Nuytinck: "We mogen dat verlies tegen Zulte Waregem niet dramatiseren"

Nuytinck: "We mogen dat verlies tegen Zulte Waregem niet dramatiseren"
Foto: © SC

Anderlecht likte donderdag zijn wonden na de nederlaag tegen Zulte Waregem. Bram Nuytinck - geschorst tegen de West-Vlamingen - relativeert het verlies en blikt al vooruit naar de bekerwedstrijd tegen Genk.

"Het is een spijtige nederlaag", begon Nuytinck. "We hadden een belangrijke week en waar het resultaat tegen Club Brugge nog positief was, was dat gisteren niet het geval. We ontwikkelden niet genoeg tempo en speelden te veel door het centrum. Onze flanken werden niet genoeg benut. Zulte Waregem is nu nog meer onze grootste concurrent geworden."

"Ze hebben me wel verbaasd", gaf Nuytinck toe. "Maar het lag vooral aan onszelf dat we verloren. We hebben meer kwaliteit, daar ben ik van overtuigd. Ze staan wel niet voor niets tweede, maar we gaan ook dit verlies niet dramatiseren. We hebben één duel verloren. Dat verandert niets aan het feit dat we nog steeds de beste ploeg zijn", aldus de verdediger. "We moeten wel opletten voor hen, want zondag kunnen ze tot op zes punten komen."

De Hollandse mentaliteit van Nuytinck kan misschien arrogant klinken, maar het is wel een winnaar. "Wij moeten gewoon kampioen spelen, dat is een must. Berrier en Hazard zijn goede spelers, maar het zijn geen Biglia en Mbokani. Dat is het beste wat er is in België. Dat zijn kampioenenmakers. Maar in de periode dat we goed voetbal speelden, speelde heel het team goed. En daar moeten we weer naar op zoek."

Dat de concurrentie een manier gevonden heeft om tegen Anderlecht te spelen, wou Nuytinck niet zeggen. "Nee, wij moeten gewoon ons eigen spel spelen. Wat we woensdag niet deden. Ik denk niet dat de ploegen nu anders tegen ons spelen. Wij vinden enkel moeilijker oplossingen."

En hopelijk voor Anderlecht vinden ze die oplossingen zaterdag al, want dan wacht met Genk alweer een serieuze uitdaging. De finale van de Beker van België is immers ook een doel. "Het is heel belangrijk voor ons. We nemen zaterdag heel serieus", knikte Nuytinck. "We willen doorgaan naar de finale. Crisis als dat niet gebeurt? Kijk, kampioen worden is noodzakelijk. De beker is ook belangrijk, maar het zal hier geen crisis zijn. We moeten niet in paniek schieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties