Reportage Anthony Vanden Borre is weer voetballer

Anthony Vanden Borre is weer voetballer
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre heeft zijn rentree gemaakt voor Anderlecht. Weliswaar bij de beloften in een wedstrijd tegen Gent, maar de rechtsachter oogde scherp en lijkt binnen afzienbare tijd klaar voor de eerste ploeg.

We gingen een kijkje nemen op het veld van KRC Gent-Zeehaven en zagen dat Vanden Borre - alhoewel niet aangekondigd - in de basis begon. Fysiek lijkt er weinig mis te zijn met het voormalige talent van paars-wit en ook zijn voetbalkunsten is hij nog niet verleerd. Op het synthetische veld in Oostakker hield Vanden Borre het meestal sober, maar liet hij ook een paar van zijn fameuze rushes bewonderen.

Zo bediende hij ei zo na de 16-jarige (Anderlecht trad aan met een mix van U19 en U21) Soumare voor een doelpunt. Een andere keer liep hij zich vast op de verdediging, maar aan de bal is hij nog steeds moeilijk opzij te zetten. Achteraan verdedigde hij met présence en liet niets passeren. Bij balrecuperatie leverde hij de bal wel meestal direct in: simpel en zonder franjes.

"Het komt goed"

Anderlecht speelde Gent in de eerste helft van de mat. Na het knappe openingsdoelpunt van Henen was Vanden Borre ook betrokken bij het tweede doelpunt. Na een één-twee met Jaadi bediende die laatste De Wilde die afwerkte. Nog voor de rust was de partij gespeeld na een fantastische knal van Brebels, 0-3. Aan die stand veranderde niets meer in de tweede helft.

Vanden Borre had genoeg aan één helft en mocht gaan uitlopen. Geen interviews - die bewaart hij voor woensdag na de match op Aalst - maar toch één kleine reactie: duim omhoog en "Het komt allemaal goed", riep hij vanop het veld. Daarna trok hij richting douches en verliet het stadion. Met een goed gevoel waarschijnlijk, want voor het eerst sinds 27 april van vorig seizoen stond hij nog eens tussen de lijnen tijdens een officiële wedstrijd. Voor Vanden Borre lijkt het een kwestie van tijd vooraleer hij bij de A-ploeg komt. Woensdag op het veld van Aalst een tweede rendez-vous. En dan zullen ook Suarez en Cyriac er bij zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties