Reactie De Sutter: "Bij Anderlecht moet je het elke week tonen"

De Sutter: "Bij Anderlecht moet je het elke week tonen"
Foto: © SC

Tom De Sutter stond door de schorsing van Mbokani weer in de basis. En weer ontgoochelde hij niet. De aanvaller scoorde de enige treffer tegen KV Mechelen en bewees opnieuw zijn goudwaarde.

Al maanden kent De Sutter zijn rol: er staan als Mbokani er niet is. En dat doet hij met verve. "Als je in Anderlecht speelt, moet je het elke week tonen", aldus De Sutter die een mooie assist van Vargas afwerkte. "Hij aarzelde even, maar dan zag hij me lopen en gaf hem mooi mee. Ik probeer elke keer mijn best te doen. De ene keer lukt dat beter dan de andere."

Toch was het niet allemaal positief. "We hadden redelijk wat kansen, maar faalden toch wat in de afwerking. Het was ook moeilijk voetballen, want KV trok met veel mensen terug. Maar ik had toch het gevoel dat het beter ging. We voetballen en combineren beter. We bekijken het ook weer match per match. Misschien deden we dat een poosje te weinig en keken we al te ver vooruit. Die les hebben we ook weer geleerd."

De inbreng van Matias Suarez bracht weer schwung in het spel. "Fantastisch toch. Als je dat achter de hand hebt, is dat toch een enorme troef. Het was voor ons ook genieten: de reactie van het publiek, maar ook de acties die hij maakte."

Er was deze week veel te doen om de zogezegde interne strubbelingen, maar daar is volgens de spelers niks van aan. Ook van de discussie tussen De Sutter en Jovanovic is niks blijven hangen. "Op het veld kan je wel eens uitschieten, maar daarna is dat direct vergeten. Milan is een fantastische vent. Ik vond het ook heel spijtig dat hij vandaag werd aangepakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties