Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Petrovskiy Stadion
Zenit uitgeschakeld ondanks goal Witsel
Sander De Graeve

Zenit Sint-Petersburg is er niet in geslaagd om de 2-0 nederlaag tegen FC Basel in eigen huis op te halen. Witsel scoorde de enige goal van de wedstrijd. Shirokov miste vlak voor affluiten ook nog een strafschop.

Zenit speelde in Basel een non-match en was gemotiveerd om het in eigen huis recht te zetten. Witsel zette de Russen in de eerste helft al op voorsprong. Even later mocht Diaz van Basel douchen na een tweede gele kaart. Het leek de goede kant op te gaan voor Zenit dat tegen tien man de ene aanval na de andere opzette.

Tot scoren kwam het echter niet meer. Ook niet toen Shirokov twee minuten voor het eind van de reguliere speeltijd een penalty mocht trappen. Sommer was de held voor Basel en stopte de strafschop. Denisov miste ook nog een grote kans waardoor Basel doorgaat in de Europa League.