Reactie Kompany: "Het wordt beslist in Zagreb"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Kompany: "Het wordt beslist in Zagreb"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook na vanavond blijven Kroatië en België gelijke tred houden. Aanvoerder Vincent Kompany verwacht dat de groepswinst in Zagreb beslist wordt. Hij was ook tevreden om na twee maand blessureleed opnieuw op het veld te staan.

Sander De Graeve in Brussel

"Het was geweldig, ik heb elke minuut genoten. Het was ook fantastisch om terug te beginnen met een overwinning waarin we de nul houden. Ik had geen last en voelde me topfit. Daar heb ik ook hard voor gewerkt de voorbije weken."

Nadat Kompany neerging kreeg Macedonië een grote kopkans. "Ik kreeg een duw in de rug net op het moment dat ik wou springen. Dat is voetbal."

Over een leien dakje ging het niet tegen Macedonië. "Het was geen makkelijke wedstrijd, maar we konden ze toch afsluiten met een goed resultaat. Macedonië stond net als vrijdag erg goed achterin. Ook bij ons was de organisatie goed, al leek het op het eind alsof we twee of drie doelpunten voorsprong hadden. We gingen iets te makkelijk voetballen terwijl de wedstrijd nog niet gespeeld was. Daar moeten we lessen uit trekken. De laatste drie, vier minuten speelden we het wel professioneel uit."

Kroatië won aan het eind met 1-2 op Wales. Geen verrassing voor Kompany. "Ik hield vooraf rekening met een zege van Kroatië, dus een grote ontgoocheling is het niet. Het wordt beslist in Zagreb, dat weet nu iedereen. Iedereen in de groep mag dat nu ook zeggen. We gaan daar niet met meer als drie punten voorsprong de match starten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties