Reactie Mertens: "Vond dat ik goed speelde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 61 reacties
Mertens: "Vond dat ik goed speelde"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dries Mertens mocht starten bij de Rode Duivels tegen Macedonië, maar werd in de rust vervangen door Kevin Mirallas. De vleugelspeler leek erg teleurgesteld, maar benadrukte dat de zege het enige is wat telt.

Sander De Graeve in Brussel

"Ik vond dat ik goed bezig was, maar dan kwam ik in de kleedkamer en hoorde ik dat ik vervangen werd. Het gelukkige gevoel overheerst toch. De zege is het allerbelangrijkste. We hebben ook een grote kern en dat is maar goed ook. Het maakt niet uit wie invalt. Geen van de invallers vanavond zorgde voor een verzwakking."

De eerste helft hadden de Rode Duivels het moeilijk om kansen te creëren. "We hadden wat afstandschoten. Het was moeilijk om erdoor te komen, de Macedoniërs hadden echt een muur neergezet. We wilden ook geen fouten maken."

In de tweede helft kwam er meer ruimte. "Je zag dat de offensieve spelers minder terugschakelden en er zo meer ruimte kwam om één tegen één te komen. Natuurlijk wil je dan het liefste op het veld staan, maar ik herhaal: de zege is het belangrijkste."

Het bleef 1-0, toch was er geen ongerustheid op de bank. "Er ging één trap redelijk dicht langs de paal, dat was wel even schrikken. Voor de rest kwam er weinig druk van hen. We hebben nog niet veel goals geslikt, en met een keeper zoals Thibaut zit je al wat rustiger op de bank."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties