Wilmots geeft meer uitleg bij keuzes

Wilmots geeft meer uitleg bij keuzes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft heel wat potentieel ter beschikking, maar dat betekent ook dat hij soms knopen moet doorhakken. "Dat is voor mij geen probleem", zei de bondscoach en gaf ook wat meer toelichting bij enkele van zijn beslissingen.

Romelu Lukaku kwam in de twee wedstrijden tegen Macedonië niet aan spelen toe: "Romelu heeft op training laten zien dat hij heel wat progressie heeft gemaakt. En als Eden niet gescoord had, was de kans ook groot geweest dat ik hem er in had gebracht. Maar hij is goed bezig en wordt een grote concurrent voor Benteke."

De wissel van Mertens die dat achteraf niet begreep en vroeg om wat uitleg: "Waarom moet ik me verklaren bij een speler? Mertens heeft de rechtsback moe gemaakt. In de tweede helft bracht ik Mirallas om daarvan te profiteren met zijn snelheid. Dries is al belangrijk geweest, maar ik zag het nu anders. Eden heeft geprofiteerd van het werk van Dries. Janevski zei me na de match dat die rechtsachter lang geblesseerd was geweest, maar ik antwoordde dat ik dat wist. Daarom hebben we daar zo op gebeukt."

Fellaini die op de bank zat: "Kijk, op dit moment zijn er anderen die beter zijn. Witsel kan ook als 8 spelen als het moet, maar speelt nu op de 6, wat ook één van Fellaini zijn plaatsen is. Marouane is voor mij een 6 of een 8, geen 10 of spits. Maar dat is wel de positie die hij bij Everton speelt. En hij doet dat daar goed, maar wel in een ander systeem. Wij spelen meer een systeem op balcirculatie en dan vind ik Marouane niet passen op 10. Dat is iets wat hij met zijn club moet bespreken. Maar hij heeft een hart zo groot als een huis voor de nationale ploeg. Hij zei het me deze week nog: 'ik hou van de nationale ploeg'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties