Reactie Wilmots: "Hier had ik op voorhand voor getekend"

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Wilmots: "Hier had ik op voorhand voor getekend"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots was erg te spreken over de prestatie van de Rode Duivels tegen Macedonië. Dat de barragematchen na deze nieuwe overwinning zo goed als een feit zijn, stemt de bondscoach tevreden. "Hier had ik op voorhand voor getekend."

"Ik ben blij met het resultaat. Het was een hele moeilijke wedstrijd. We wisten dat Macedonië achteraan zou blijven en op de counter zou loeren. In de eerste helft hebben we te weinig kunnen infiltreren vanuit de tweede lijn met Dembele en De Bruyne. Er waren wel enkele afstandsschoten."

Nacer Chadli

Wilmots verving Dembele door Chadli en is erg tevreden over diens invalbeurt. "Ik wist dat Chadli de juiste man was achter Benteke om meer kracht te brengen maar ik wilde niet starten met een speler die zoveel weken niet aan de aftrap is gekomen. Nacer is heel goed ingevallen en vanaf dat moment konden wij meer druk naar voor creëren. Er was meer steun voor Benteke en meer kracht in de zestienmeter. Dan kwamen de kansen en konden we er één binnentrappen."

"Dit is duidelijk een verdiende overwinning. We hebben het nodige geduld opgebracht. Ook bij een 1-0 voorsprong heb ik een ploeg gezien die wilde voetballen. Deze ploeg groeit. Ik was erg blij dat we de bal, met nog 3 minuten te gaan, in hun hoek hielden. Deze groep is duidelijk volwassener geworden."

"Ik kijk niet naar de resultaten van Kroatië."

Kroatië boog een achterstand om in een 1-2 overwinning tegen Wales maar Wilmots houdt vol dat hij daar totaal niet mee bezig is. "Ik zeg al van in het begin van dat de andere uitslagen mij niet interesseren. We hebben 6 finales gespeeld, er blijven er nu nog 4 over."

"Ik reken niet en ik kijk niet naar de resultaten van de Kroaten. Ik kijk naar onze uitslagen en wij hebben nu 16 op 18 behaald. Op dit moment zijn wij al praktisch zeker over barragematchen. Dat is niet slecht na 6 wedstrijden. Daar zou ik op voorhand onmiddellijk voor getekend hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties