Interview Cerigioni: "Laten zien wat ik kan"

Conrad Grayson
| 6 reacties
Cerigioni: "Laten zien wat ik kan"
Foto: © SC

Allesandro Cerigioni is één van de jonge Belgische talenten in de Jupiler Pro League. In januari 2013 maakte hij de overstap van Lommel United naar OH Leuven. De Limburger met Italiaanse roots sprak met Voetbalkrant over zijn overstap van tweede naar eerste klasse.

“Alles gaat nu veel sneller”

"De snelheid van uitvoering is sneller, je moet preciezer passen, je moet fysiek veel sterker worden enzovoort. Ik ben sinds mijn transfer ook veel aan spiermassa aangekomen, want dat was cruciaal om mee te kunnen doen op het hoogste niveau in België."

De 20-jarige Cerigioni zijn overgang van Lommel United naar OH Leuven gebeurde over het algemeen zonder problemen. Hij wist zich goed te integreren in de nieuwe groep.

"In het begin verliep het wat moeizaam, want je komt in een nieuwe kern terecht en je hebt tijd nodig om alle spelers te leren kennen. Na verloop van tijd beterde dat wel. Ik ben sinds mijn komst altijd goed opgevangen geweest in de groep. Daar had ik eigenlijk ook geen schrik voor.”

Cerigioni kent ook die andere aanvaller van OH Leuven, namelijk Thomas Azevedo, van zijn tijd bij Lommel United.

“Azevedo is naar OH Leuven gekomen toen ze promoveerden naar eerste klasse. Ik ben toen nog een jaar in Limburg gebleven, omdat ik mezelf nog niet klaar voelde. Ik had nog wat tijd nodig om mezelf te ontplooien."

“Ik hoef niet per se een target spits te zijn”

Ondanks de interesse van verschillende clubs koos hij voor OH Leuven. “Ik vond OH Leuven op sportief vlak het meest aantrekkelijk. Ik kende ook coach Ronny Van Geneugden en ik wist dat hij de jeugd vaak kansen geeft. Als ik naar een topclub gegaan was, dan had ik sowieso minder speeltijd gekregen”, aldus de aanvaller van OH Leuven aan Voetbalkrant.

OH Leuven speelde in het voorbije duel tegen Waasland-Beveren met een 4-4-2 formatie. Dat was de aanvaller niet helemaal gewoon. Toch wist hij zich helemaal aan te passen.

“Bij Lommel United speelde ik eigenlijk het vaakst als diepe spits, op nummer 9. Wij hanteerden zelden een 4-4-2 formatie, maar het bevalt me wel. Ik hoef niet per se een target spits te zijn, aangezien ik graag met de bal aan de voet de diepgang opzoek.”

Laat dat geen verrassing zijn, want snelheid is Cerigioni’s sterkste troef. “Ik ben enorm snel en op de trainingen merk ik ook dat ik goed het overzicht kan bewaren. Daarnaast mag mijn afwerking er ook wel zijn.”

“Laten zien wat ik in mijn mars heb”

Cerigioni ziet dit seizoen voor zichzelf wel meer als een overgangsseizoen. “Ik ben vorige winter naar OH Leuven gehaald en ze hebben mij ook gezegd waarom. Het is nu aan mij om te laten zien wat ik in mijn mars he, om op die manier een basisplaats af te dwingen. Dat is iets waar ik aan werk naar het volgende seizoen toe.”

Over de rol van OH Leuven in play-off II was hij ook duidelijk. “De voorzitter heeft de ambitie om eerste te eindigen in deze groep. We moeten het wel wedstrijd per wedstrijd bekijken. We zijn goed gestart aan de play-offs, maar dat betekent niets als je volgende week op verplaatsing bij Charleroi de boot ingaat.”

Tot slot vroegen wij de Limburger nog waar hij graag zou spelen, als hij in de belangstelling zou staan van een buitenlandse club.

“Als ik realistisch blijf, dan denk ik dat Nederland het meest haalbare is. Als ik niet realistisch ben, dan is het mijn droom om ooit in de Serie A te spelen. Alessandro Del Piero is al sinds mijn vijfde mijn grote idool.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties