Hoe ver staan de transferperikelen bij Anderlecht?

Hoe ver staan de transferperikelen bij Anderlecht?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het gonst van de transfergeruchten in Anderlecht. De komende dagen en weken zal er meer duidelijkheid komen over wie en waar de gegeerden naartoe trekken. Wij legden dinsdag ons oor te luister tijdens de festiviteiten.

Lucas Biglia: Er is serieuze interesse van Lazio. Herman Van Holsbeeck bevestigde dat hij deze week rond de tafel zit met de Italianen, maar Biglia zelf zal daar niet bij zijn, want hij vertrekt woensdag naar Argentinië. "Mijn manager komt volgende week naar Anderlecht. Ikzelf zal niet bereikbaar zijn, want mijn moeder heeft geen telefoon of internet", wou de vertrekkende kapitein weinig kwijt over zijn transfer.

Dieumerci Mbokani: De Congolees vertrekt deze week nog naar Kiev om er de omstandigheden en de stad te gaan bekijken, maar zijn prioriteit blijft in Engeland liggen waar West Bromwich in hem de vervanger van Romelu Lukaku ziet.

Tom De Sutter: Zou al gepraat hebben met Club Brugge, maar ontkent dat. Al sluit hij het niet helemaal uit. "Gepraat? Denk je dat ik tijdens de play-offs daarvoor tijd of goesting had?", lachte de aanvaller. "Nee, het kan zijn dat mijn manager met hen gepraat heeft, maar die belangstelling is er al anderhalf jaar hé. Dat is niet nieuw. Het blijft natuurlijk een optie die je nooit mag uitsluiten."

Cheikhou Kouyate: Was dinsdag niet op de huldigingen van Anderlecht wegens ziekte, maar heeft als enige te kennen gegeven dat hij een verlengd verblijf bij paars-wit ook niet uitsluit. "Geld is nu niet zo van belang", zei hij zondag nog. Het probleem van Kouyate blijft dat hij nog steeds niet in het bezit is van zijn Belgisch paspoort en zijn zinnen gezet heeft op de Premier League waar hij dat nodig zal hebben. Om in Engeland te spelen, moet je immers een Europees paspoort hebben of al een bepaald aantal matchen voor de nationale ploeg gespeeld hebben, maar de Senegalees zit nog niet aan dat aantal.

Milan Jovanovic: Was nergens te bespeuren dinsdag, maar de interesse van Besiktas zou heel concreet zijn. In Anderlecht ligt immers slechts een contract voor één jaar gereed terwijl hij in Turkije voor minstens twee zou kunnen tekenen. Bij zijn wissel zondag nam de Serviër al uitgebreid afscheid van het publiek. Het is dus bijna zo goed als zeker dat één van de kleurrijkste figuren uit België verdwijnt. "Jovanovic is geen imbeciel, hij weet ook wat er allemaal speelt en wat het beste is voor hem", zei Roger Vanden Stock.

Thorgan Hazard: John van den Brom gaf het in Extra Time al mee dat hij hem "heel interessant" vindt. "Als ik 'ja' zeg, heb ik al te veel gezegd zeker?", lachte voorzitter Vanden Stock toen we hem de vraag stelden. "Hij is interessant, dat weet iedereen, maar ik kan er nog niets over zeggen. Dat hij de titel mee vierde in de Carré? Tja..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties