De Wever: "Weinig kans op eersteklassevoetbal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 83 reacties
De Wever: "Weinig kans op eersteklassevoetbal"
Foto: © SC

Bart De Wever heeft gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen in het hallucinante verhaal rond Patrick Decuyper. Volgens de burgemeester wordt eersteklassevoetbal in zijn Antwerpen nu wel heel erg moeilijk.

"Eerst was ik Poetin en nu ben ik blijkbaar ook Abramovich", luidt het in Het Nieuwsblad. Bart De Wever ontkent echter met klem dat hij iets te maken heeft met de verhuis van voetbalclubs. "Ik heb niéts te maken met het kopen van voetbalclubs. Ik heb ook geen zoektocht naar stamnummers opgezet. Ik kan alleen zeggen dat er sprake was van een groot Zuid-West-Vlaams voetbalproject."

Door dat voetbalproject zou er inderdaad een stamnummer vrijkomen, zonder dat er een hele club naar Antwerpen werd gehaald. "Ik zag daar de kans eersteklassevoetbal naar Antwerpen te halen. Ik wilde enkel iets doen voor het Antwerpse voetbal. Dat lijkt er nu niet meer in te zitten, de kans is klein dat er volgend seizoen eersteklassevoetbal wordt gespeeld in Antwerpen."

De kans dat er dus een nieuwe voetbalclub komt lijkt klein volgens de burgemeester. "Vandaag lopen er in de investeringswereld nog gesprekken, naar mijn weten. Ik heb zelf geprobeerd de componenten samen te brengen om tot een groot voetbalproject te komen. Als alles op tafel ligt kan ik toch alleen maar proberen er iets van te maken. Maar wat in de kranten is verschenen staat ver van de werkelijkheid. Ik weet niet wat er nu nog uit de bus kan komen."

De Wever vindt ook dat het niet koosjer is om voetbalclubs te laten verhuizen. "Ik geloof ook niet dat clubs van heinde en verre kunnen overgeplant worden. Ik geloof wel dat er in Antwerpen een enthousiasmerend project kan worden opgestart met hulp van investeerders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties