Lejaeghere: "Voorakkoord over verkoop aandelen aan Decuyper"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 215 reacties
Lejaeghere: "Voorakkoord over verkoop aandelen aan Decuyper"
Foto: © SC

Oostende-voorzitter Yves Lejaeghere had een deal met Patrick Decuyper om met Oostende een satellietclub van Zulte Waregem te worden. Dat gaf de voorzitter toe op een persconferentie. De promotie naar eerste nationale zorgde echter voor problemen.

Door Sander De Graeve

"Ik startte hier met de bedoeling om rustig te bouwen aan een eersteklasser. Ik gaf me er vijf jaar de tijd voor. De tweede klasse werd door de hervorming van eerste nationale echter minder leefbaar. Ik kwam in contact met Decuyper bij transfer van Depoître", opende Lejaeghere.

"In november 2012 heb ik de aandelen verkocht aan Decuyper. Ik moest wel de voetbalacademie met Thomas Caers afstaan aan Zulte Waregem. Ik bleef wel voorzitter bij KV Oostende. Ik doe dat nog steeds met hart en ziel. Patrick Decuyper vroeg me deze deal stil te houden."

Voorakkoord Decuyper

"In Drongen werd in het voorjaar een voorakkoord gemaakt. Alles leek goed, een eersteklasser en een tweedeklasser die in goede verstandhouding samenwerken. We gingen spelers van Zulte Waregem gratis mogen huren. Dankzij onze onverwachte promotie naar eerste klasse kwam dat echter in het gedrang omdat Decuyper plots eigenaar werd van twee eersteklasseclubs." Decuyper heeft dus in principe het stamnummer van Oostende in zijn bezit.

"Toen belde Decuyper me met het idee om het stamnummer van Zulte Waregem naar Antwerpen over te hevelen en met het stamnummer van Oostende in Waregem spelen. Ik vond het onrealistisch, maar hij kon me deels overtuigen. Er was sprake van gratis vervoer van de supporters naar de nieuwe locatie en ook van gratis abonnementen. Ik begon te twijfelen. In Antwerpen was er echter een perslek en Decuyper schrok van de mediaheisa. Hij doet overigens alsof er geen sprake van de deal was op zijn persconferentie." Er zou dus een fusie komen binnen West-Vlaanderen met Zulte Waregem en Oostende.

"Patrick zou KVO-stamnummer aangeboden hebben in Antwerpen"

Alles leek van de baan, tot Lejaeghere geruchten opving uit Antwerpen. "Ik hoorde dat Patrick ons KVO-stamnummer aan het aanbieden was in Antwerpen. Velen zouden zeggen dat ik beter zou cashen en naar Tenerife trekken. Ik kan hier iedereen echter niet laten stikken. Ik kon me nog enigszins vinden in het fusieverhaal in West-Vlaanderen. Een verhuis naar Antwerpen, daar werk ik niet aan mee."

Lejaeghere excuseerde zich tegenover de medewerkers, medebestuurders en supporters van KV Oostende, maar verdedigde ook Patrick Decuyper. "Patrick Decuyper is iemand die het echt goed voorheeft met het Belgisch voetbal. Hij werd uitgelachen toen hij zei dat hij binnen de drie jaar wou concurreren met Anderlecht en andere topclubs voor de titel, maar kwam er nu dichtbij."

"Vijf West-Vlaamse clubs is te veel"

"Vijf West-Vlaamse clubs is inderdaad te veel daarover ben ik het eens met Decuyper. Voor een fusie is echter een draagvlak nodig, zoals bij Waasland-Beveren of Racing Genk. KV Oostende blijft in Oostende, ook al riskeer ik een probleem met het getekende voorcontract. Liever zakken naar tweede dan verraad te plegen tegen deze club."

"Ik hoop dat Patrick deze woorden nu niet tegen zal spreken. Op de hoofden van mijn kinderen zweer ik dat dit de feiten zijn. Ik denk dat Patrick Decuyper het voorakkoord zal laten voor wat het is. Hij mag sowieso geen eigenaar zijn van twee eersteklasseclubs."

Cavalier seul

Dit verhaal wordt hoe dan ook met de dag hallucinanter. Eerst zou Zulte Waregem dus fuseren met Oostende en het stamnummer aan Antwerpen verkopen. Nu was, en is er misschien nog steeds, sprake van dat Decuyper als een soort cavalier seul Oostende naar Antwerpen haalt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties