Leye: "Dury kan eender waar succes behalen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Leye: "Dury kan eender waar succes behalen"
Foto: © SC

Zulte Waregem schreef geschiedenis door een Champions League-ticket te pakken. Ook Mbaye Leye is achteraf bekeken blij met het succes. "Onze supporters vierden alsof we de titel hadden gepakt."

Essevee legde pas op de slotspeeldag de duimen voor RSC Anderlecht. Toch is Mbaye Leye tevreden met de prestatie van zijn team. “Meteen na de partij tegen Anderlecht was ik ontgoocheld”, aldus de Senegalees in Sport/Voetbalmagazine. “Ik geloofde tot de laatste minuut in de titel en opeens besef je dat die droom voorbij is. Maar enkele dagen later realiseerde ik me al wat voor een unieke prestatie we hebben neergezet. Die voorrondes van de Champions League werden door de supporters overigens gevierd als een titel.”

Leye was de eerste die van de daken schreeuwde dat de fusieploeg vol voor de titel ging. Dat terwijl het woord aan de Gaverbeek eigenlijk nog taboe was. “Met Gent en Standard strandde ik al een op de tweede stek en ik was er echt van overtuigd dat Zulte Waregem de titel kon pakken. Het talent en de vechtlust waren alvast aanwezig. Het collectief is de grote kracht van Essevee.”

Maar ook Francky Dury had een groot aandeel in het succes. De oefenmeester boetseerde immers een topelftal in elkaar. “Dury kan bij eender welke club succes behalen”, blaast Leye de loftrompet. “Maar ik wil ook graag het werk van fysiektrainer Bram De Winne onderstrepen. Hij zorgde ervoor dat we fris zaten in periodes met midweekvoetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties