Interview De Wilde: "Meer solidariteit nodig bij Belgische trainers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
De Wilde: "Meer solidariteit nodig bij Belgische trainers"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick De Wilde wordt genoemd als nieuwe coach van CSKA Sofia. De Vlaming haalde de meeste van zijn adelbrieven in het buitenland. Hij vindt ook dat Belgische trainers in eigen land te weinig kansen krijgen.

Door Sander De Graeve

De Wilde kwam in Oostenrijk, waar hij werkzaam was bij de U18 en U23 van Red Bull Salzburg in contact met verschillende zaakwaarnemers. "Vanmorgen werd ik opgebeld door een manager die me het nieuws van de interesse meedeelde. Persoonlijk heb ik nog geen contact gehad met CSKA Sofia. Als het om eerste nationale gaat ben ik altijd geïnteresseerd."

"Dat kan voor sommigen raar klinken, omdat het in Bulgarije is. Ik zat echter al in Oekraïne en China, voor mij is dat dus geen probleem. Professioneel met voetbal bezig zijn is altijd mijn droom geweest en ik heb die de voorbije jaren toch kunnen waarmaken. Er is nu nog niets zeker, de komende dagen zal ik meer weten. Voor één plaats zijn er meestal meerdere kandidaten."

"Te weinig kansen voor Belgische trainers"

De Wilde reisde dus al half de wereld af in zijn trainersloopbaan. Hij vindt trouwens dat Belgische trainers in eigen land te weinig kansen krijgen. "Het is blijkbaar moeilijk om als Belgische trainer in België professioneel aan de slag te gaan. Er zijn weinig jonge trainers die in eerste of tweede klasse aan de bak kunnen. We moeten als Belgische trainers meer solidair worden. Nederlandse trainers zorgen meer voor elkaar, als er één weggaat bij een club blijft er meestal een andere zitten."

Wie wel doorbrak het voorbije jaar waren Yannick Ferrera en Félice Mazzu. "Plots kreeg Yannick een kans en hij bewees dat Belgen dat ook kunnen. Ik ken hem persoonlijk en ik ben blij dat hij nu bij STVV een kans krijgt. Ook Mazzu kan nu bij Charleroi aan de slag. We hebben het hier nu over Franstalige trainers. Ik vind dat de Nederlandstalige trainers meer een blok moeten vormen en voor elkaar op moeten komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties