"Heel terechte winnaar"

"Heel terechte winnaar"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Davy De fauw is door de redactie van Voetbalkrant.com uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Daarmee bekroont de ervaren kapitein van Zulte Waregem een heel mooi seizoen met een individuele prijs. Voor ploegmaat Karel D'Haene heeft De fauw de titel zeker niet gestolen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Davy is een heel terechte winnaar. Hij heeft een heel sterk en regelmatig seizoen gespeeld. Hij is echt heel belangrijk voor de ploeg op het veld, maar hij heeft ook zijn belang naast het veld. De fauw zorgt voor de cohesie binnen de groep.”

We vroegen D’Haene naar de grootste kwaliteiten van De fauw. “Ik ken hem perfect, omdat we op het veld naast elkaar spelen. Het is een heel slimme speler. Hij is zeer belangrijk en heeft bijna nooit balverlies. Hij heeft een heel goede pass en doet nooit domme dingen."

“Er staat bij Zulte Waregem een verdediging waar je kunt op bouwen. Dat geeft vertrouwen voor de hele ploeg. Davy is daarin een belangrijke schakel. Daarenboven heeft hij ook nog zijn aanvallende impulsen, waardoor hij ons tijdens de play-offs enkele belangrijke doelpunten heeft geschonken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties