Interview De fauw: "Wij zijn gewoon Zulte Waregem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De fauw: "Wij zijn gewoon Zulte Waregem"
Foto: © SC

Davy De fauw, Voetbalkrant.com Speler van het Jaar 2012-2013, is geen alledaagse profvoetballer. Hij maakt met plezier tijd vrij voor supporters én pers en is altijd de vriendelijkheid zelve. De supporters eisen zelfs dat hij na zijn spelersloopbaan bij de club actief blijft.

Sander De Graeve in Indian Wells

Je staat erg dicht bij de supporters van Zulte Waregem, vind je dat belangrijk?

“Jazeker, de supporters zijn ook erg belangrijk voor ons. We hebben een erg goede band. Die band is eigenlijk ontstaan in de periode waarin het moeilijk ging. Toen werd ook net de nieuwe tribune, vak X, gebouwd. Bij de invulling daarvan zijn ze bij de spelersgroep terechtgekomen en dat klikte meteen. Hun steun maakt ons sterker en ze zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de resultaten die we behaald hebben. Die momenten zoals na de wedstrijd tegen Anderlecht waar we tussen de supporters vieren, die vergeet je niet. Dankzij de kleine afstand tussen supporters en spelers is het ook zo’n groot feest geworden na die tweede plaats. We zijn ook geen grote club, we zijn gewoon Zulte Waregem en bij ons kan dat.”

Als iemand die zo dicht bij de supporters staat, wat vond je van de hele heisa rond Decuyper in de weken na het einde van de competitie?

“Ik moet zeggen dat ik er nooit echt het fijne van geweten heb. Het is een hele week erg onrustig geweest, maar ik denk dat de rust nu terugkeert. Ik denk ook dat er een heleboel dingen opgeblazen zijn door de pers. Er is wat gegraven en gezocht en misschien wat veranderd. Gelukkig kunnen we ons nu terug op het sportieve richten. Het zou erg spijtig zijn moesten we na zo’n mooi seizoen enkel die week onthouden. Volgens mij komt tegen het begin van de competitie echt alles op zijn pootjes terecht en gaat de spons erover.”

De supporters hebben enkele voorwaarden gesteld wanneer ze zouden participeren in de club. Daarin staat ook dat je na je actieve carrière een rol moet krijgen in de staf, wat vind je daarvan?

“Ik zou niet weten waarom ik het niet zou doen. Als ik mijn carrière bij Zulte Waregem kan afsluiten is het mogelijk dat ik bij de club blijf. Ik wil ook sowieso in de voetballerij blijven na mijn spelerscarrière. Als ik me dan bij Zulte Waregem verder kan ontwikkelen is dat perfect.”

Wil je ooit trainer worden?

“Ik kan veel richtingen uit binnen het voetbal, daar heb ik nog niet meteen bij stilgestaan. Ik heb wel nog enkele jaren om daarover na te denken. Ik wil zo lang mogelijk blijven voetballen. Ik zou toch tot mijn 36e op het veld willen staan, ik hoop dan ook dat blessures uitblijven. Uit de basis vallen, dat zou wel iets raar zijn voor mij. Als dat gebeurt zal ik moeten kijken hoe ik daarmee omga. Ik maakte dat nog nooit mee, doorgaans speel ik elke wedstrijd van een seizoen. Mijzelf kennende knok ik wel altijd terug, ze zullen me er niet zo snel uitkrijgen.”

Nu je bijna in de nadagen van je actieve carrière zit, welke specifieke doelen heb je nog?

“Ik ben erg blij dat ik nu Europees voetbal kan meemaken. Dat was altijd al een doel.  Anderzijds zou kampioen worden ook heel bijzonder zijn. Ik ben al blij dat we voor het kampioenschap konden spelen en we eigenlijk twee minuten virtueel kampioen waren. Dat gaf echt een super gevoel. Een beker ontbreekt ook nog, in Nederland verloor ik eens een finale. Nog een sluimerende gedachte is om ooit eens in de Verenigde Staten te voetballen. Al van voor mijn transfer naar Zulte Waregem zit dat in mijn hoofd. We komen hier nu al jaren op vakantie en wie weet, als de mogelijkheid zich voordoet. Als onbekende Europeaan is het echter moeilijk om in de MLS binnen te geraken.”

Waar kan je naast het voetbal tijd voor maken?

“Ik golf al enkele jaren. Op de golfbaan ben ik altijd even weg van de drukke wereld. Als we in het begin van de week één keer per dag trainen probeer ik te gaan golfen. Familie is ook een heel belangrijk deel in mijn leven. We zijn nog niet met de hele familie samen op reis kunnen gaan. Na mijn actieve carrière is dat het eerste wat we doen. Samen met mijn ouders, mijn broer en de petekindjes. Ik heb zeker wat tijd in te halen wat dat betreft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties