Bailly blijft langer bij OHL

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Bailly blijft langer bij OHL
Foto: © SC

Logan Bailly heeft zijn contract bij Oud-Heverlee Leuven verlengd met twee seizoenen. Dat meldt de Leuvense club in een persbericht. De 27-jarige doelman kwam vorig seizoen over van Racing Genk en werd onmiddellijk eerste keuze onder de lat bij OHL.

Transfer naar Bundelisga

Bailly lijkt zo na  enkele woelige jaren opnieuw rust gevonden te hebben in zijn carrière. In 2009 versierde de toenmalige Genk-doelman een knappe transfer naar de Bundesliga. Hij ging er aan de slag bij Borussia Mönchengladbach en schopte het, net als bij Genk, tot eerste doelman. In zijn eerste twee seizoenen ging het Bailly voor de wind in Duitsland, maar in 2011 was de goalie zijn plaats tussen de palen kwijt.

Hij werd uitgeleend aan het Zwitserse Neuchatel Xamax, maar dat verhaal liep af op een sisser. De club had hoge ambities, maar kon die niet waamaken. Bailly speelde er geen enkele wedstrijd en keerde na Nieuwjaar dan maar terug naar het oude nest.

Terugkeer naar België

Racing Genk haalde de zevenvoudige Rode Duivel binnen en liet hem de concurrentie aangaan met Laszlo Köteles. Bailly kwam bij Genk tot elf competitieoptredens, maar na het seizoen beslisten de Limburgers evenwel niet langer door te gaan met Bailly.

Zijn ex-coach Ronny Van Geneugden bood hem een uitweg door hem naar Oud-Heverlee Leuven te halen. Bailly ging in op het voorstel en veroverde meteen een basisplek bij OHL. Aan Den Dreef zijn ze tevreden met de prestaties van de doelman en daarom wordt zijn contract nu opengebroken. De overeenkomst van Bailly liep nog één seizoen door, maar daar komen nu nog een twee extra seizoenen bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties