Club Brugge nipt langs Oudenaarde

Timothy Collard
| 33 reacties

Club Brugge heeft ook zijn vierde oefenpartij van het seizoen gewonnen. Blauw-zwart kende heel wat moeite met Oudenaarde, maar Boli Bolingoli Mbombo besliste de wedstrijd in de slotminuten.

Timothy Collard in Oudenaarde

Club Brugge nam het spel in handen, maar kreeg bijna meteen een koude douche. De blauw-zwarte defensie liet zich verrassen en Verspeeten kon alleen op doelman Ryan af. De spits van Oudenaarde aarzelde net iets te lang en de Australische goalie bracht goed redding.

Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten. Het trok ten aanval en ging op zoek naar een snelle treffer. De Chinese tester Wang had dat goed begrepen en ging meteen zijn kans. Zijn heerlijke knal belandde op de dwarsligger en de meegereisde Brugse fans lieten een eerste keer van zich horen.

Daarna lieten de blauw-zwarte fans meteen opnieuw van zich horen. Ze wilden een strafschop nadat Jorgensen neerging in de zestien. De Deen had zich tot tweemaal knap vrijgemaakt, maar treuzelde dan te lang om te trappen en zocht het contact. Conclusie: de scheids nam de juiste beslissing en kende geen elfmeter toe.

Een ‘pang’ van Wang

Club Brugge kampeerde op de helft van Oudenaarde, maar moest wel opletten met de gevaarlijke steekballetjes van de thuisploeg. Op het kwartier resulteerde de druk van Club dan toch in een doelpunt. Storm maakte de actie, maar doelman Dutoit bracht redding op zijn inzet. De bal kwam in de voeten van Wang, die zijn rechtstreekse tegenstander uitkapte en raak schoot. 0-1 dankzij “een pang van Wang”, zoals de stadionomroeper het enig mooi omschreef.

Na het doelpunt viel het echter wat stil bij blauw-zwart, dat wel veel in balbezit was. De ervaren driehoek op het middenveld Blondel-Adu-Jorgensen had daar wellicht wel iets mee te maken. Uiteindelijk maakte Club er op het halfuur 0-2 van. Dierckx bleef goed op de been in de zestien plaatste het leer net naast Dutoit in doel.

Oudenaarde beet van zich af en scoorde nog voor de rust de aansluitingstreffer. Doelman Mathew Ryan zag er niet al te best uit bij het tegendoelpunt. De Australiër trapte de bal in de voeten van Ben Achmed, die zijn tegenstander uitschakelde en de bal voorbij de onfortuinlijke Ryan trapte.

De Bruggelingen gaven hun voorsprong voor rust nog bijna helemaal weg. Tot tweemaal toe werd een doelpunt van Oudenaarde afgekeurd wegens buitenspel en even later kon de Club-defensie het leer na heel wat geharrewar nog net ontzetten. Bij de koffie stond het 1-2 in het voordeel van blauw-zwart.

Slordig Club na de pauze

Club Brugge, met dezelfde elf tussen de lijnen, herpakte zich niet nadat het de eerste helft zwak afsloot. Aan het begin van de tweede helft maakte Oudenaarde dan ook gelijk. De jonge Maarten Van Wymeersch schoof de bal binnen en brach de thuisploeg langszij. Blauw-zwart was wakker geschud en trachtte het laken opnieuw naar zich toe te trekken. Wang ging zijn kans van net buiten de zestien, maar de doelman van Oudenaarde bracht redding.

Club duwde even door en leek het derde doelpunt binnen handbereik te hebben. Het was echter steeds net niet en naarmate de tweede helft vorderde daalde ook de spelkwaliteit bij de Bruggelingen. Garrido was bovendien niet van plan om zijn internationals tussen de lijnen te brengen.

Wanneer de Spaanse coach ook Blondel en Jorgensen wisselde in de slotfase werd het spel van Club alleen maar slordiger. Blondels invaller, de jonge Coopman, had wel nog de beste kans. Op voorzet van Wang, veel minder aanwezig in de tweede helft, kopte de middenvelder op de kruising.

Boli beslist wedstrijd

De wedstrijd snakte naar het laatste fluitsignaal en beide partijen leken wel vrede te nemen met een gelijkspel. Maar Boli Bolingoli Mbombo besliste de wedstrijd in de slotminuten van de partij. De linksachter speelde zich knap vrij en liet de doelman van de thuisploeg geen kans: 2-3 en de zege was binnen voor blauw-zwart.

Club Brugge speelde met: Ryan, Verstraete, Engels, Reuten, Boli, Blondel (70' Coopman), Adu, Jorgensen, Storm, Dierickx, Wang.