Reportage Hoe vergaat het RSC Anderlecht op oefenkamp?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Hoe vergaat het RSC Anderlecht op oefenkamp?
Foto: © SC

RSC Anderlecht vertoeft momenteel in het Nederlandse Garderen voor een oefenstage. Onze man ter plaatse schoot enkele beelden van de ontspannen landskampioenen.

Cédric De Volder in Garderen

De Belgische landskampioen koos het idyllische Garderen als uitvalsbasis voor een eerste zomerstage. Het dorpje, een slordige honderd inwoners en een tiental koeien rijk, is wellicht niet het meest gedroomde oord voor de heren profvoetballers. Eén ding moet je Garderen wel nageven: er is weinig ruimte voor afleiding.

Gisteren kon je HIER al lezen hoe het paars-wit verging op de eerste oefenpot van het oefenkamp. In Emmen, een gehuchtje aan de Nederlands-Duitse grens, werd gemakkelijk de maat genomen van de plaatselijke derdeklasser.

Rond het middaguur stond een rustige recuperatietraining op het programma voor de troepen van John van den Brom. De paars-witte kern werd in drie groepen verdeeld die elkaar bekampten in diverse balspelletjes. Vooral de Zuid-Amerikanen toonden zich behendig in de goocheltrucjes, maar ook de jarige Tom De Sutter liet zien dat hij meer kan dan een doelpunt scoren.

Voor de verliezers stond er steevast een straf klaar. Vooral 'het kruiwagentje' zorgde voor de nodige hilariteit. Ondertussen was Thomas Kaminski regelmatig de sigaar. De doelman, ondergebracht in een groepje met onder anderen Silvio Proto, Olivier Deschacht en Guillaume Gillet, kreeg steevast de zwartepiet toegeschoven als er werd verloren. "Die jongen krijgt van mij een vrije transfer", kirde Proto van de pret.

Ondertussen was ook sc Cambuur bezig aan de training. De Nederlandse promovendus loopt net als de Belgische landskampioen en een Qatarese jeugdploeg stage in Garderen. Toch plande het Luxemburgs koppeltje speciaal voor Matias Suarez en co hun vakantie in Nederland. Van clubliefde gesproken!

Ondertussen waren het de jonkies van RSC Anderlecht die begonnen te juichen. Het groepje van onder anderen Dennis Praet en Youri Tielemans toonde zich de sterkste in de onderlinge wedstrijdjes. Guillaume Gillet begreep het niet en zakte in elkaar op het veld. "We hebben jullie laten winnen", besloot laatstgenoemde.

Morgen staat voor de Belgische landskampioen een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Alcides op het programma. Het verslag zal u alvast kunnen lezen op Voetbalkrant.com!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties